Open skies
Följ Norwegian

Norwegian fick två fina utmärkelser under Airline Economics Aviation 100 Awards

Pressmeddelande   •   Jan 21, 2020 11:58 CET

Finansdirektör Geir Karlsen och Morten Korsveien,Norwegian Manager Corporate Finance

Norwegian tilldelades utmärkelserna «Årets Finansdirektör/Finansteam» och «Årets Finansavtal» igår kväll. Utmärkelserna är ett erkännande av bolagets insatser för att gå från tillväxt till lönsamhet. 

De två utmärkelserna delades ut till Norwegian igår kväll under The AirlineEconomicsAviation 100 Awards i Dublin.

Norwegians finansdirektör Geir Karlsen tog igår emot priset «Årets Finansdirektör/ Finansteam» och hans närmaste teammedlemmar tog emot priset «Årets Finansavtal» som erkänner joint venture-avtalet mellan Norwegian och China Construction Bank Leasing International. Syftet med det samägda bolaget är att finansiera, äga och leasa ut flygplan som Norwegian har beställt.

– Jag är väldigt stolt över att vårt team får ta emot de här utmärkelserna som ett erkännande för hårt arbete under 2019. Det senaste året har varit krävande men vi har lyckats implementera ett flertal åtgärder för att säkerställa att vi levererar enligt strategin om att gå från tillväxt till lönsamhet. Under hela 2020 kommer vi fortsätta att fokusera på att bygga en stark, hållbar och lönsam verksamhet som är bra för våra kunder, anställda och aktieägare, säger Geir Karlsen.

Norwegian är ett av världens största lågprisbolag med över 36 miljoner resenärer under 2019. Norwegian trafikerar idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Kanada och Sydamerika. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan med en genomsnittsålder på 3,8 år vilket gör den till en av de modernaste och mest bränsleeffektiva i världen. Norwegian har för andra gången utsetts till det mest bränsleeffektiva och mest miljöanpassade flygbolaget på transatlantiska linjer av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

De senaste fem åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

Norwegian har cirka 11 000 medarbetare.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.