Gå direkt till innehåll
Norwegian Reward lanserar kreditkort i USA

Pressmeddelande -

Norwegian Reward lanserar kreditkort i USA

Norwegian Reward ingår nytt kreditkortssamarbete med Synchrony, ett en USA:s ledande banker för kortföretag och Mastercard. Målet är att erbjuda ett ännu bättre lojalitetsprogram på en av Norwegians viktigaste marknader.

– Det här är ett viktigt steg i vår internationella strategi. USA är en stor och viktig marknad för oss och genom att erbjuda amerikanska resenärer ett eget kreditkort med Norwegian Reward tar vi nu lojalitetsprogrammet till en ny nivå. Synchrony är ett av de ledande kortföretagen i USA och en gedigen partner. Tillsammans kan vi erbjuda våra medlemmar unika fördelar och nya sätt att tjäna CashPoints på. Det nya Norwegian Rewardkortet är fördelaktigt för både nya och befintliga medlemmar, säger Brede Huser, chef för Norwegian Reward.

De senaste åren har Norwegian Reward vuxit kraftigt globalt och i USA. Globalt uppgick antalet medlemmar nyligen till 10 miljoner vilket motsvarar 5000 nya medlemmar varje dag och tre nya medlemmar i minuten.

Amerikanska resenärer utgör över hälften av alla passagerare på Norwegians transatlantiska linjer och de fortsätter att öka. USA är nu den marknad med allra högst omsättning följt av Norge, Spanien och Storbritannien. Norwegian Reward har idag 1,4 miljoner medlemmar i USA.

– Innovation och teknik är väldigt viktigt både för oss på Synchrony och för Norwegian. Vi ser nu fram emot att bidra till lojalitetsprogrammets vidare tillväxt, säger Tom Quindlen, koncernchef på i Synchrony.

– Resebranschen fortsätter att utvecklas och det är viktigt för oss att erbjuda innovativa produkter och tjänster. Tillsammans med Norwegian och Synchrony ser vi fram emot att erbjuda unika fördelar till reslystna amerikaner, säger Linda Kirkpatrick, EVP Merchants & Acceptance på Mastercard.

Sedan lojalitetsprogrammet etablerades 2007 har Norwegian Reward fått nio olika utmärkelser, bland annat pris för bästa lojalitetsprogram för tredje året i rad.

Om Norwegian Reward
Medlemmar samlar CashPoints när de reser med Norwegian eller använder någon av de tjänster som erbjuds av bolagets många samarbetspartners. Varje gång man bokar en flygresa med Norwegian eller köper något hos en av bolagets Norwegian Reward partners, får man CashPoints som man kan använda för att köpa flygbiljetter, Fast Track, platsreservation, bagage eller ändring av biljett. Medlemmar som flyger ofta får även en extra fördel för var sjätte resa. Man kan även koppla Norwegian Reward till ett Bank Norwegian kreditkort som är gratis och därmed få poäng på allt man handlar. Med Norwegian Reward får man även tillgång till en rad andra fördelar som rabatter och extra CashPoints vid beställning av hyrbil, hotell, guidade turer och tillgång till lounge samt andra tjänster. Bonusprogrammet är helt kostnadsfritt. För mer information, vänligen besök https://se.norwegianreward.com/.

För mer information om kreditkortet:
https://www.norwegian.com/us/norwegian-reward/credit-card

Ämnen


Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 37 miljoner resenärer under 2018. Norwegian trafikerar idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Kanada och Sydamerika. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan med en genomsnittsålder på 3,8 år vilket gör den till en av de modernaste och mest bränsleeffektiva i världen. Norwegian har för andra gången utsetts till det mest bränsleeffektiva och mest miljöanpassade flygbolaget på transatlantiska linjer av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

De senaste fem åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

Norwegian har cirka 11 000 medarbetare.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm