Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Norwegian startar ytterligare tre nya direktlinjer nästa sommar

I sommar startar Norwegian för första gången direktlinjer från Luleå till Rhodos och Mallorca. Samtidigt lanserar bolaget även en ny direktlinje till Kos från Stockholm-Arlanda och ökar kapaciteten till Rhodos från två till tre avgångar i veckan.

- Norwegian är ett bolag som expanderar kraftigt i många geografiska områden och direktlinjer från Luleå till Medelhavet är ett led i den expansion vi redan påbörjat. Vi har en stark tro på att bygga nya marknader och vi vill bidra positivt till utvecklingen av flygutbudet för resenärer i de norra delarna av Sverige. För dem har priset för en solsemester länge varit högt, som lågprisbolag har vi nu möjlighet att göra något åt det, säger Åsa Larsson, press- och informationsansvarig Norwegian Sverige.

Rhodos och Mallorca är två öar som erbjuder allt från kultur, bra shopping, mängder av restauranger, trevligt nöjesliv och underbara stränder. Båda öarna har ett bra utbud av hotell i olika prisklasser vilket gör det mycket enkelt för resenären att sätta ihop sin egen semester med hjälp av Internet.

- Våra kunder har länge efterfrågat reguljärflyg från Luleå ut i Europa och vi tror både Rhodos och Mallorca kommer att tilltala Norrbottningarna. De har nu möjlighet att flyga billigt och direkt till två av Medelhavets mest populära öar. Detta blir något av ett test och något helt nytt som vi gör i regionen. Vi är mycket spända på hur det här kommer att mottas, säger Åsa Larsson.

Den nya direktlinjen från Luleå till Rhodos startar den 30 juni och flygs varje onsdag fram till den 12 augusti. Direktlinjen till Mallorca startar den 2 juli och flygs varje fredag fram till den 14 augusti. Stockholm-Arlanda till Kos kommer att flygas varje onsdag med start den 30 juni. Direktlinjen från Stockholm-Arlanda till Rhodos får en extra avgång varje måndag i tillägg till tisdagar och torsdagar.

Biljetter finns nu till försäljning på www.norwegian.se med ett från pris på 399 SEK inklusive skatter och avgifter.

För mer information
Åsa Larsson, Press- och informationsansvarig Norwegian Sverige
Mobil: +46 735 22 22 42
Email: asa.larsson@norwegian.se

 

Ämnen

Kategorier


Norwegian är Skandinaviens största lågprisflygbolag och det fjärde största i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har bolaget haft en stark passagerartillväxt de senaste åren och erbjuder cirka 200 linjer till 90 destinationer. Norwegian transporterade över 9 miljoner passagerare under 2008 och omsatte 6,2 miljarder NOK, vilket är 43 procent mer än året innan. Bolaget är noterat på Oslobörsen (2003), har totalt 1 500 anställda och en flygplansflotta bestående av 46 flygplan. 70 ny Boeing 737-800W kommer att levereras mellan 2008 och 2014. Norwegian kommer att ha Europas modernaste och mest miljövänliga flygflotta när alla flygplan är på plats. Huvudkontoret finns i Oslo, Norge. För ytterligare information se, www.norwegian.se  

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm