Gå direkt till innehåll
Hit reser svenska resenärer i sommar

Nyhet -

Hit reser svenska resenärer i sommar

Sommaren är här vilket innebär att många vill resa utomlands och upptäcka mer av allt som Europa har ett erbjuda. Norwegian har tagit fram en lista på de tio populäraste utlandsdestinationerna för svenska resenärer sommaren 2023. London, Malaga och Alicante hamnar i topp följt av Barcelona, Nice, Palma, Rom, Berlin, Paris och Split.

Sommarsäsongen är den period på året då svenskar reser som allra mest. I sommarprogrammet erbjuder Norwegian närmare 300 linjer till över 120 destinationer i hela linjenätet. Från Stockholm Arlanda erbjuds direktflyg till 50 destinationer och om man flyger via Köpenhamn eller Oslo mer än dubbleras antalet destinationer med Norwegian.

Norwegian flyger även direkt till Spanien från Göteborg, Stockholm Skavsta och Växjö Småland. Från Göteborg Landvetter flyger Norwegian direkt till Malaga, Alicante och Barcelona. Från Stockholm Skavsta flyger Norwegian direkt till Alicante och Malaga, och från Växjö Småland flyger Norwegian direkt till Malaga.

–Vi är glada över att kunna erbjuda ett stort och varierat linjenät i sommar, en period då folk reser som allra mest. Det finns ett ökat intresse för resor i Europa så med fler linjer och fler avgångar än förra sommaren ser vi fram emot att önska svenska resenärer välkomna ombord, säger Magnus Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

De tio mest bokade destinationerna bland svenska resenärer sommaren 2023:

  • London
  • Malaga
  • Alicante
  • Barcelona
  • Nice
  • Palma (Mallorca)
  • Rom
  • Berlin
  • Paris
  • Split

För mer information och för att boka biljetter, vänligen besök www.norwegian.com

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm