Gå direkt till innehåll
Hit reser svenska resenärer under höstlovet

Nyhet -

Hit reser svenska resenärer under höstlovet

Om några veckor är det höstlov och många passar på att resa utomlands. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest bokade utlandsresemålen bland svenska resenärer under höstlovet. Högst upp på listan ligger London tätt följt av Malaga och Alicante på andra respektive tredje plats. På åttonde plats finns Bangkok som listans utomeuropeiska resmål.

På förstaplats hamnar den ständigt aktuella storstaden London som lockar med sina många sevärdheter samt stora utbud av restauranger och shopping. London ligger bara ett par timmars flygresa bort och är därmed lättillgängligt även för de som bara vill vara borta ett par dagar. På andra, tredje och fjärde plats hittar vi de tre spanska soldestinationerna Malaga, Alicante och Las Palmas.

På listan återfinns även de två nordiska huvudstäderna Oslo och Helsingfors som båda har ett brett utbud av restauranger och muséer och ligger endast en timmes flygresa bort. Av de utomeuropeiska resmålen är Bangkok populärast. Bangkok fortsätter att vara en av svenskarnas favoritdestinationer och lockar både de som vill uppleva storstadspuls och de som vill besöka den thailändska övärlden.

–Sex av de tio mest bokade destinationerna ligger i södra Europa vilket tyder på att många saknar sommaren och vill ha sol och värme igen. Men även långlinjedestinationen Bangkok är populär bland höstlovsresenärer. Samtidigt ser vi en jämn fördelning mellan typiska storstäder och mer sol– och badvänliga resmål. Det är positivt att resenärerna uppskattar Norwegians breda och prisvärda utbud av direktlinjer till olika destinationer med moderna och bränsleeffektiva flygplan, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

De tio mest bokade destinationerna bland svenska resenärer under höstlovet 2018
1. London
2. Malaga
3. Alicante
4. Las Palmas
5. Rom
6. Oslo
7. Barcelona
8. Bangkok
9. Palma
10. Helsingfors

Kontakt för media:
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com 
Tel: 0709 89 05 18

Ämnen

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm