Gå direkt till innehåll
Hit reser svenskarna helst i påsk

Nyhet -

Hit reser svenskarna helst i påsk

Svenska resenärer spenderar påsken i en storstad eller vid Medelhavet. Även Luleå och Umeå är populära destinationer från Stockholm-Arlanda över påsk.

När påsken börjar idag, packar många svenskar sina väskor och reser ut i Europa. Men vart åker vi? Enligt flygbolaget Norwegian står klassiska storstäder som London, Rom och Budapest högt på listan tillsammans med soliga destinationer i södra Europa. Även Norrland är populärt bland Norwegians resenärer.

Flyger till värmen
Efter den långa vintern och en vår som låtit vänta på sig, söker sig svenskarna till värmen. Norwegians flygningar från Köpenhamn till Nice är slutsålda och det finns endast ett fåtal platser kvar på flygningarna till Alicante och Malaga från Stockholm-Arlanda. Väderutsikten säger cirka 20 grader och sol på den spanska östkusten.

Storstäder kallar
Det är inte bara de södra destinationerna som svenskarna söker sig till över påskhelgen. Även storstäderna i Europa är populära, där avgångarna till Rom är slutsålda både torsdag och fredag från Stockholm-Arlanda. London är som vanligt också en stor favorit bland svenska resenärer och även storstäder i öst seglar upp på topplistan. I både Budapest och Prag finns det gott om möjligheter till spännande upplevelser mycket billigare än vad vi är vana vid på hemmaplan.

Hem till Norrland
Liksom vid jul ökar resandet till Norrland över påsken. Norwegians alla flygningar till Luleå under Skärtorsdagen och Långfredagen är fullbokade och även vissa avgångar till Umeå. Många tar tillfället i akt och använder långledigheten för att resa hem för att besöka släkt och vänner.

– Påsklovet är en utmärkt tid för att besöka storstäder där Rom är i särklass mest populärt bland våra resenärer i år. Många tar också en lite längre semester och beger sig mot sydligare breddgrader i jakten på sol och värme som ju varit en bristvara här hemma i Sverige. Vi ser fram emot att välkomna våra påskresenärer ombord våra nya flygplan med gratis WiFi som nu även erbjuder ett stort urval av filmer och TV-program för 60 kr, direkt till våra passagerares surfplatta eller bärbara dator, säger Åsa Larsson, Norwegians Informationschef.

För mer information:
Åsa Larsson, Informationschef Norwegian + 46 735 22 22 42

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm