Gå direkt till innehåll
Hit reser svenskarna helst i påsk

Nyhet -

Hit reser svenskarna helst i påsk

Svenska resenärer spenderar påsken i en storstad eller vid Medelhavet. Även Luleå och Umeå är populära destinationer från Stockholm-Arlanda över påsk.

När påsken börjar idag, packar många svenskar sina väskor och reser ut i Europa. Men vart åker vi? Enligt flygbolaget Norwegian står klassiska storstäder som London, Rom och Budapest högt på listan tillsammans med soliga destinationer i södra Europa. Även Norrland är populärt bland Norwegians resenärer.

Flyger till värmen
Efter den långa vintern och en vår som låtit vänta på sig, söker sig svenskarna till värmen. Norwegians flygningar från Köpenhamn till Nice är slutsålda och det finns endast ett fåtal platser kvar på flygningarna till Alicante och Malaga från Stockholm-Arlanda. Väderutsikten säger cirka 20 grader och sol på den spanska östkusten.

Storstäder kallar
Det är inte bara de södra destinationerna som svenskarna söker sig till över påskhelgen. Även storstäderna i Europa är populära, där avgångarna till Rom är slutsålda både torsdag och fredag från Stockholm-Arlanda. London är som vanligt också en stor favorit bland svenska resenärer och även storstäder i öst seglar upp på topplistan. I både Budapest och Prag finns det gott om möjligheter till spännande upplevelser mycket billigare än vad vi är vana vid på hemmaplan.

Hem till Norrland
Liksom vid jul ökar resandet till Norrland över påsken. Norwegians alla flygningar till Luleå under Skärtorsdagen och Långfredagen är fullbokade och även vissa avgångar till Umeå. Många tar tillfället i akt och använder långledigheten för att resa hem för att besöka släkt och vänner.

– Påsklovet är en utmärkt tid för att besöka storstäder där Rom är i särklass mest populärt bland våra resenärer i år. Många tar också en lite längre semester och beger sig mot sydligare breddgrader i jakten på sol och värme som ju varit en bristvara här hemma i Sverige. Vi ser fram emot att välkomna våra påskresenärer ombord våra nya flygplan med gratis WiFi som nu även erbjuder ett stort urval av filmer och TV-program för 60 kr, direkt till våra passagerares surfplatta eller bärbara dator, säger Åsa Larsson, Norwegians Informationschef.

För mer information:
Åsa Larsson, Informationschef Norwegian + 46 735 22 22 42

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm