Gå direkt till innehåll
Hit reser vi i sommar – 270 000 Norwegianresenärer åker till Spanien

Nyhet -

Hit reser vi i sommar – 270 000 Norwegianresenärer åker till Spanien

Sommaren är här och många har påbörjat sin semester. Med närmare 500 avgångar per dag till över 120 destinationer erbjuder Norwegian ett stort och brett utbud. Spanska destinationer fortsätter att vara favoriter bland svenska resenärer men även storstäder som London, Rom, Köpenhamn och Berlin lockar i sommar.

Under högsäsongen trafikerar Norwegian totalt 340 linjer och kapaciteten har ökat med tio procent i år jämfört med förra sommaren. Efterfrågan till Spanien är stor och bara i juli erbjuder Norwegian 270 000 flygstolar till spanska resmål.

– Spanien fortsätter att vara en favorit bland våra kunder i Norden. Den stora efterfrågan har gjort att vi har satt in ännu fler avgångar i år jämfört med förra året till både Malaga och Alicante, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

Norwegian har listat de tio populäraste utländska resmålen från Sverige den här sommaren. De tre populäraste destinationerna är London, Malaga och Alicante. På fjärde plats kommer Barcelona följt av Nice, Palma, Helsingfors, Rom, Köpenhamn och Berlin.

– Vi har ett stort och brett utbud under sommaren när folk reser som mest och vi ser fram emot att önska alla resenärer välkomna ombord, fortsätter Maursund.

De tio mest populära utländska destinationerna från Sverige i sommar:
London
Malaga
Alicante
Barcelona
Nice
Palma
Helsingfors
Rom
Köpenhamn
Berlin

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm