Gå direkt till innehåll
I Storbritannien finns många julmarknader
I Storbritannien finns många julmarknader

Nyhet -

Norwegian tipsar om julmarknader i Storbritannien

Julen närmar sig och det är populärt att resa till Storbritannien för att besöka någon av de fantastiska julmarknaderna som finns där. Norwegian har tagit fram en lista på de bästa julmarknaderna i Storbritannien.

Från Stockholm Arlanda kan man flyga direkt till London och Edinburgh med Norwegian medan man från Köpenhamn och Oslo kan flyga direkt till London, Edinburgh och Manchester. Oavsett vilken av dessa storstäder du åker till kan du se fram emot unika matupplevelser, spännande shoppingmöjligheter och framför allt stämningsfulla julmarknader.

London
Även om den brittiska huvudstaden är mest känd för sina storslagna shoppinggator, spännande restauranger och pulserande storstadsliv så har London ett flertal fina julmarknader som är väl värda ett besök.

Hyde Park Winter Wonderland
Under julmarknadsveckorna förvandlas Hyde Park till ett «Winter Wonderland» med julmarknadsbodar vart man än vänder sig. Här kan man åka skridskor på Storbritanniens största skridskobana, lyssna till livemusik, åka karusell eller njuta av god mat och dryck från de många olika bodarna. Julmarknaden pågår 17 november–1 januari.

Leicester Square
I hjärtat av London, närmare bestämt Soho, ligger julmarknaden Leicester Square. Den här julmarknaden är mer traditionellt inriktad med fina marknadsbodar men den är även känd för sina spektakulära shower och teaterföreställningar. Julmarknaden pågår 8 november –7 januari.

Julmarknad i Leicester Square
Julmarknad i Square Christmas Market

Shouthbank Centre Winter Market
Julmarknaden vid Southbank Riverside blir till ett vintrigt äventyrsland där man kan strosa längs med de fina marknadsbodarna som är dekorerade med olika slags julbelysning. Den här marknaden ligger i ett lite lugnare område och är perfekt för den som föredrar en julmarknad som är lite lugnare. Julmarknaden pågår 2 november–26 december.

Manchester
I år är det exakt 25 år sedan Manchester etablerade sin första julmarknad. Marknaden sträcker sig över flera områden, inklusive St. Ann’s Square och Picadilly Gardens.

Julmarknad i Machester
Julmarknad i Manchester

St. Ann’s Square
St. Ann’s Square är Manchesters första julmarknad och öppnade 1998. Marknaden är känd för sina många bodar och närliggande pubar där man kan njuta av en «pint» när man behöver en paus från julshoppingen. Julmarknaden pågår 10 november–21 december.

Winter Gardens
Piccadilly Gardens förvandlas till ett magiskt vinterland med många marknadsbodar med metervis av ljusslingor och annan julbelysning. Här kan man hitta allt från handgjorda hantverk till exotisk mat och dryck. Julmarknaden pågår 10 november–21 december.

Edinburgh
Den charmiga staden Edinburgh i Skottland är känd för sina vackra historiska byggnader och variationsrika kulturliv. Det är med andra ord en fantastisk stad att besöka för att komma i julstämning.

Julmarknad i Edinburgh
Julmarknad i Edinburgh

Princes Street Garden
Edinburghs mest populära julmarknad ligger precis bredvid shoppinggatan Princes Street och är en traditionell julmarknad. Med över 70 marknadsbodar kan man köpa allt från handgjorda julklappar till varm glögg och belgiska våfflor. Julmarknaden pågår 18 november–24 december och 26 december–6 januari.

St. Andrew Square Garden
Ett stenkast från Prince Street Garden ligger St. Andrew Sqaure Garden. Där kan barnen träffa självaste jultomten och hans små hjälpredor. I parken arrangeras även «Festival of kindnesss» där man kan skänka julklappar till de som verkligen behöver det. Julmarknaden pågår 18 november–24 december och 26 december–6 januari.

För avgångstider och för att boka flygbiljett, vänligen besök www.norwegian.com

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm