Gå direkt till innehåll
Norwegian uppgraderar möjligheten till självbetjäning på flygplatserna

Nyhet -

Norwegian uppgraderar möjligheten till självbetjäning på flygplatserna

Norwegian lanserar nya funktioner på incheckningsautomaterna som finns på de flesta flygplatser. Flera tusen har redan utnyttjat möjligheten och platsreservation är mest populärt bland resenärerna men möjligheten att köpa till Fast Track och Priority Boarding är också attraktivt. Utöver uppgradering av incheckningsautomaterna har Norwegian-appen fått en större uppdatering.

I början av mars kunde Norwegians resenärer notera lite förändringar på incheckningsautomaterna. Förutom ny logotype har flygbolaget lagt till fler valmöjligheter. En av de mest populära tilläggstjänsterna är platsreservation.

– Vi har testat möjligheten för resenärer att boka platsreservation på incheckningsautomaterna i en dryg vecka och märker redan att kunderna har välkomnat uppgraderingen med öppna armar. Platsreservation har varit särskilt populärt men vi ser även att möjligheten att lägga till bagage, Fast Track i säkerhetskontrollen och Priority Boarding uppskattas av passagerarna, säger Knut Olav Hoeg, koncerndirektör för IT och Business Services på Norwegian.

– Norwegian ska vara innovativa i utvecklingen av användarupplevelsen och fler tekniska uppgraderingar kommer att fasas in för att våra kunder ska få en ännu smidigare flygresa, fortsätter Knut Olav Hoeg.

Uppgraderingen är nu tillgänglig på de flesta flygplatser som Norwegian trafikerar.

Norwegian-appen med ny profil och fler funktioner
Den uppdaterade versionen av Norwegian-appen ska resultera i en snabbare och mer användarvänlig upplevelse. Målet med uppgraderingen har varit att säkerställa hög kvalitet på både innehåll och utseende.

– Vi noterar att allt fler använder appen, inte bara för att boka flygbiljetter, utan även inför och under resan. Vi är därför väldigt glada över att lansera en ny version som är ännu mer användarvänlig, fortsätter Knut Olav Hoegg.

Förutom teknisk uppgradering har appen fått ny logotype, typsnitt och färger. Designen och utseendet har dessutom förenklats för att både fungera snabbare och bli mer överskådligt.

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm