Gå direkt till innehåll
Från vänster: Eldbjörg Vigerust Vinjar, Lars Sande, Jonas Sörensen, Lise Finjarn, Lauend Poncin, Kirsten Jeppesen, Ståle Zahl.     Foto: Norwegian.
Från vänster: Eldbjörg Vigerust Vinjar, Lars Sande, Jonas Sörensen, Lise Finjarn, Lauend Poncin, Kirsten Jeppesen, Ståle Zahl. Foto: Norwegian.

Nyhet -

Norwegian vann två priser under Grand Travel Awards i Norge

För andra året i rad har Norwegian röstats fram till Årets inrikesbolag i Norge och Årets flygbolag i Europa. Det är aktörer i resebranschen som röstar fram sina favoriter.

– Tusen tack till alla som har röstat på oss. Det är en ära att ta emot det här priset på vägnar av alla anställda på Norwegian. Jag är stolt över att vara en del av ett team som jobbar hårt för att leverera goda upplevelser hela vägen, från bokning av resan och tills den är genomförd. Vi fortsätter nu att fokusera på punktlighet, god kundservice och ett allt större utbud av spännande och populära destinationer, säger Ståle Zahl, försäljningsdirektör för företag på Norwegian.

Årets inrikesbolag i Norge och Årets flygbolag i Europa

Detta är 29:e gången som Grand Travel Awards arrangeras i Oslo och det är ett av de mest prestigefyllda arrangemangen i resebranschen i Norge. Det är anställda på resebyråerna som har röstat fram Norwegian.

Norwegian är ett av Europas ledande lågprisbolag med drygt 4700 anställda. Bolaget har ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa. Sedan starten 2002 har Norwegian välkomnat runt 340 miljoner passagerare ombord. Ny statistik från flygdataföretaget Cirium för helåret 2023 visar att Norwegian var det punktligaste flygbolaget i Norden och i toppskiktet i Europa.

Norwegians mål är att minska CO2-utsläppen med 45 procent till 2030 och åtgärder för att nå målet är att förnya flygplansflottan, satsa på hållbart flygbränsle, minska och återvinna avfall samt använda ny teknik för väder- och vinddata som ger effektivare flygningar och sparar bränsle.

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm