Gå direkt till innehåll
Från vänster: Charlotte Holmbergh och Camilla Karlsson
Från vänster: Charlotte Holmbergh och Camilla Karlsson

Nyhet -

Norwegian vinner pris för bästa inrikes transport på Grand Travel Award

Igår arrangerades Grand Travel Award på Grand Hotel i Stockholm för 32 gången. Grand Travel Award kallas ofta resebranschens Oscar och hålls varje år för att dela ut priser till aktörer inom besöksnäringen. Norwegian kammade hem priset i kategorin ”Bästa inrikes transport”.

–Vi är mycket hedrade över att få ta emot det här fina priset som är en bekräftelse på att vårt hårda arbete ger resultat. Att det dessutom framför allt är resenärerna själva som har röstat på oss, känns extra fint och är väldigt motiverande, säger Charlotte Holmbergh, kommunikationsdirektör på Norwegian.

Norwegian vinner kategorin med motiveringen att bolaget erbjuder en både pålitlig och bra produkt som ger värde för pengarna.

Det är analysföretaget Nordic Bench som har genomfört undersökningen. Bland de som röstar är det framför allt resenärer som har rest privat eller i tjänsten men bland respondenterna finns även medarbetare i resebranschen. Totalt har 26 000 bedömningar gjorts och över 200 varumärken har undersökts.

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm