Open skies
Följ Norwegian

Spanien populärast bland sommarresenärer

Nyhet   •   Jun 18, 2018 09:45 CEST

Sommaren är här och det är många som passar på att resa utomlands på sin semester. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest bokade utlandsresemålen bland svenska resenärer mellan juni och augusti. Malaga hamnar på första plats följt av Alicante på andra plats och Barcelona på tredje plats.

Det är tydligt att Spanien fortsätter att vara många svenska resenärers favoritland. Garanterad sol och värme i kombination med vänlig befolkning gör att Spanien fortsätter attrahera många turister. Av de tio mest bokade resmålen i sommar finns hälften i Spanien. Malaga, Alicante och Barcelona är topp tre destinationer följt av Nice, Palma, London, Rom, Split, Madrid och Budapest. Garantera sol och värme

– Vi märker tydligt att Spanien blir allt mer populärt bland svenska resenärer året runt. De flesta favoritdestinationer finns i södra Europa vilket tyder på att många vill ha garanterad sol och värme, trots det fina sommarvädret i Sverige. Vi är glada över att våra resenärer uppskattar Norwegians stora och prisvärda utbud i moderna och bränsleeffektiva flygplan, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

De tio mest bokade destinationerna bland svenska resenärer under sommaren 2018
1.Malaga
2.Alicante
3.Barcelona
4.Nice
5.Palma
6.London
7.Rom
8.Split
9.Madrid
10.Budapest

Miljöanpassad flygplansflotta
Norwegian fasar löpande in nya och bränsleeffektiva flygplan. Med en genomsnittsålder på 3,7 år har Norwegian en av de yngsta och mest miljöanpassade flygplansflottorna i världen. Idag består flottan av 150 flygplan och under 2018 får Norwegian ytterligare 25 fabriksnya flygplan in i flottan.

Kontakt för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Mail: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Mobil: 0709 89 05 18