Gå direkt till innehåll
Norwegian Boeing 787 Dreamliner
Norwegian Boeing 787 Dreamliner

Pressmeddelande -

Amerikanska myndigheter fortsätter behandlingen av Norwegian UK:s ansökan om flygtillstånd

Det amerikanska transportdepartementet (DOT) har beslutat att fortsätta behandlingen av ansökan till Norwegians brittiska dotterbolag, Norwegian Air UK (NUK), om att få flyga till USA. 

Dagens beslut från DOT innebär att departementet behöver mer tid på att behandla ansökan om permanent flygtillstånd för Norwegian Air UK. Det är samma tillstånd som Norwegian redan har i moderbolaget Norwegian Air Shuttle. DOT har inte godkänt ansökan från NUK om tillfälligt tillstånd.

Norwegian förväntar sig att de amerikanska myndigheterna följer Open Skies-avtalet mellan Europa och USA och därmed godkänner ansökan. NUK är ett fullvärdigt företag som fick sitt brittiska drifttillstånd i november förra året.

Norwegian opererar idag med ett norskt drifttillstånd som har alla flygrättigheter och är därför inte beroende av ett tillfälligt tillstånd för NUK. NUK måste däremot ha ett permanent tillstånd från amerikanska myndigheter för att flyga på det brittiska drifttillståndet till USA. Brittiska myndigheter har gett ett starkt stöd till NUK:s rätt till flygtillstånd enligt med Open Skies-avtalet.

Kontaktpersoner för media:
Kommunikationsdirektör Anne-Sissel Skånvik +47 97 55 43 44
Norwegians presstelefon +47 815 11 816

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjätte största i världen.
Bolaget erbjuder idag närmare 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm