Gå direkt till innehåll
Björn Kjos i USA: "Vi gör som Obama önskar – skapar amerikanska arbetsplatser och ger amerikaner billigare flygbiljetter"

Pressmeddelande -

Björn Kjos i USA: "Vi gör som Obama önskar – skapar amerikanska arbetsplatser och ger amerikaner billigare flygbiljetter"

Norwegians verkställande direktör Björn Kjos ber det amerikanska transportdepartementet (DOT) att godkänna ansökan om permanent flygtillstånd för det irländska dotterbolaget Norwegian Air International (NAI) i ett tal i Washington D.C. i dag.

– Vi gör precis det som Obama-administrationen vill: Skapar amerikanska arbetsplatser, tar turister till USA och ger amerikanerna billiga flygbiljetter. Den transatlantiska marknaden har alltför länge dominerats av allianser som fått styra marknaden med höga priser och begränsade valmöjligheter.

Norwegians VD Björn Kjos talar idag om varför det är hög tid att amerikanska myndigheter godkänner ansökan från Norwegians EU-baserade långdistansbolag NAI som fick sitt irländska drifttillstånd i februari i år. Ansökan om amerikanskt flygtillstånd har behandlats ända sedan dess och har blivit kraftigt motarbetad av konkurrenter och fackföreningar.

NAI uppfyller alla lagstadgade och regulatoriska krav för att flyga till och från USA. Moderbolaget Norwegian Air Shuttle flyger idag linjer mellan Europa och USA. Det primära skälet till att Norwegian har etablerat ett långdistansbolag på Irland är tillgången till trafikrättigheter i EU som inte EES-landet Norge har idag. Med fotfäste i EU kan Norwegian erbjuda flera nya internationella linjer i framtiden.

– Det har tagit alltför lång tid för DOT att uppfylla sitt juridiska ansvar och godkänna NAI:s ansökan. Vår vision är att ”alla ska har råd att flyga”, en princip som vi har tänkt fortsätta med, också med Norwegian Air International och flygningarna mellan USA och Europa, säger Björn Kjos.

Norwegian har i dag två baser i USA med 300 kabinanställda i Fort Lauderdale och New York och är i färd med att rekrytera amerikanska piloter till basen i New York. Norwegian fick över 7000 ansökningar till 300 tjänster som kabinpersonal i USA. Många av Norwegians amerikanska medarbetare har tidigare arbetat för flygbolag som Delta, American och United och har valt Norwegian på grund av bra lön, villkor och arbetsmiljö samt möjligheten att flyga helt nya Dreamlinerplan.

För mer information:
Kommunikationsdirektör Anne-Sissel Skånvik +47 975 54 344
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
Informationschef Lasse Sandaker-Nielsen +47 454 56 012

Ämnen

Taggar


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 417 linjer till 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm