Open skies
Följ Norwegian

Boeings 787 Dreamliner landar i Norge i maj

Pressmeddelande   •   Apr 12, 2012 07:02 CEST

Boeings nya långdistansflygplan 787 Dreamliner landar för första gången på nordisk mark tisdagen den 1 maj. Besöket är en del av flygplanets världsturné, ”787 Dream Tour”, där Norwegians framtida kunder och partners får möjlighet att uppleva flygplanet på nära håll. Norwegian har – som enda skandinaviska flygbolag – hitintills beställt sex Boeing 787 Dreamliner till sin långdistanssatsning.

Dreamlinern landar på Gardermoen förmiddagen den 1 maj. Under tre dagar kommer media och Norwegians kontakter samt nära samarbetspartners få en rundtur i flygplanet.

– Vi ser fram emot ett besök av Dreamlinern i Skandinavien och inte minst ser vi fram emot att få visa upp det senaste och mest tekniskt avancerade inom modern luftfart. Dreamlinern är ett flygplan för framtiden, med hög passagerarkomfort och låga driftskostnader. Låg bränsleförbrukning innebär också att flygplanet utan tvekan är det miljövänligaste vi kunde välja för vår långdistanssatsning, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Fakta om 787 Dreamliner

  • 20 procent mindre bränsleförbrukning per passagerare jämfört med flygplan av liknande storlek
  • 25-30 procent lägre NOx-utsläpp jämfört med liknande flygplanstyper
  • Signifikant minskning av bullernivån i kabinen
  • Större fönster
  • Högre luftfuktighet i kabinen – mindre torr luft
  • Planets konstruktion gör turbulens mindre märkbar
  • Dreamlinern kan flyga mer än 1 000 kilometer längre än närmaste konkurrerande flygplanstyp

För mer information om Boeings 787 Dream Tour läs mer på följande länk: http://boeing.mediaroom.com/index.php?s=43&item=2214

Kontaktpersoner:
Åsa Larsson, informationschef, tfn: +46 735 22 2242

Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren och erbjuder idag 300 linjer till 100 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Norwegian transporterade 16 miljoner passagerare under 2011, har 2 500 anställda och en flygplansflotta bestående av 63 flygplan. Bolaget fasar löpande in nya flygplan och får fram till 2018 78 nya Boeing 737-800 flygplan levererade direkt från Boeing fabriken. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänliga flygplansflotta. För mer information besök www.norwegian.com