Open skies
Följ Norwegian

Budapest blir en destination året runt för Norwegian

Pressmeddelande   •   Jun 04, 2009 09:30 CEST

Direktlinjen mellan Stockholm-Arlanda och Budapest blir en destination året runt då Norwegian fortsätter att flyga direkt till Budapest även under vintern. Med två avgångar i veckan fortsätter flygbolaget att bredda sitt utbud av cityweekends. Den här gången till det billigaste semesterlandet i Europa.

Norwegian startade direktlinjen i våras och väljer nu att göra den till en året runt destination.

Tidigare i år tilldelades Norwegian priset som det snabbast växande flygbolaget på Budapests flygplats då bolaget ökat trafiken med 34 procent mellan åren 2007 och 2008. Norwegian flyger till Budapest från Sverige, Norge och Danmark.

- Det är inte många länder i världen där kronan fortfarande ger dig rejäl köpkraft och Ungern är det billigaste semesterlandet i Europa att resa till just nu, säger Åsa Larsson, press- och informationsansvarig för Norwegian Sverige.

Enligt valutaväxlingsföretaget X-change är Ungern inte bara billigast i Europa, det är också det tredje billigaste landet i världen enligt företagets senaste semesterindex.

- Enligt hotellprisindex HPI, kan du i Budapest bo på ett fyrstjärnigt hotell för 750 svenska kronor, jämför det med London där du för samma summa endast får ett enstjärnigt hotell. Budapest är ett prisvänligt alternativ för den som vill njuta av god mat, kultur och avslappnat stadsliv, säger Åsa Larsson

Flygbiljetterna ligger nu ute till försäljning med ett frånpris på 349 kronor inklusive skatter och avgifter.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Åsa Larsson, Press- och informationsansvarig Norwegian Sverige.
Mobil: 0735 22 22 42
Email: asa.larsson@norwegian.se  

 

För mer information om Ungern, vänligen besök www.ungernturism.org  
Bilder finns på: http://www.newsdesk.se/pressroom/norwegian/image/list

Mellan åren 2008 och 2014 byter flygbolaget Norwegian ut sin flygplansflotta. Den består idag av Boeing 737-300 och MD80-plan men byts nu mot 58 nya Boeing 737-800, varav elva redan har levererats. Boeings 737-800 är en av den mest miljövänliga flygplanstypen som finns på marknaden idag. I förhållande till ett MD-flygplan reduceras NOxutsläppen med 43 procent och CO2utsläppen med 33 procent. Norwegian kommer att fasa ut de sista fyra MD-planen i flottan till hösten och kommer därefter endast att flyga med Boeing 737 flygplan.
Boeing 737-800 är designat för att flyga kort- och medeldistansrutter och har plats för 189 passagerare. För mer information om Norwegian besök www.norwegian.se