Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Budapest blir en destination året runt för Norwegian

Direktlinjen mellan Stockholm-Arlanda och Budapest blir en destination året runt då Norwegian fortsätter att flyga direkt till Budapest även under vintern. Med två avgångar i veckan fortsätter flygbolaget att bredda sitt utbud av cityweekends. Den här gången till det billigaste semesterlandet i Europa.

Norwegian startade direktlinjen i våras och väljer nu att göra den till en året runt destination.

Tidigare i år tilldelades Norwegian priset som det snabbast växande flygbolaget på Budapests flygplats då bolaget ökat trafiken med 34 procent mellan åren 2007 och 2008. Norwegian flyger till Budapest från Sverige, Norge och Danmark.

- Det är inte många länder i världen där kronan fortfarande ger dig rejäl köpkraft och Ungern är det billigaste semesterlandet i Europa att resa till just nu, säger Åsa Larsson, press- och informationsansvarig för Norwegian Sverige.

Enligt valutaväxlingsföretaget X-change är Ungern inte bara billigast i Europa, det är också det tredje billigaste landet i världen enligt företagets senaste semesterindex.

- Enligt hotellprisindex HPI, kan du i Budapest bo på ett fyrstjärnigt hotell för 750 svenska kronor, jämför det med London där du för samma summa endast får ett enstjärnigt hotell. Budapest är ett prisvänligt alternativ för den som vill njuta av god mat, kultur och avslappnat stadsliv, säger Åsa Larsson

Flygbiljetterna ligger nu ute till försäljning med ett frånpris på 349 kronor inklusive skatter och avgifter.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Åsa Larsson, Press- och informationsansvarig Norwegian Sverige.
Mobil: 0735 22 22 42
Email: asa.larsson@norwegian.se  

 

För mer information om Ungern, vänligen besök www.ungernturism.org  
Bilder finns på: http://www.newsdesk.se/pressroom/norwegian/image/list

Mellan åren 2008 och 2014 byter flygbolaget Norwegian ut sin flygplansflotta. Den består idag av Boeing 737-300 och MD80-plan men byts nu mot 58 nya Boeing 737-800, varav elva redan har levererats. Boeings 737-800 är en av den mest miljövänliga flygplanstypen som finns på marknaden idag. I förhållande till ett MD-flygplan reduceras NOxutsläppen med 43 procent och CO2utsläppen med 33 procent. Norwegian kommer att fasa ut de sista fyra MD-planen i flottan till hösten och kommer därefter endast att flyga med Boeing 737 flygplan.
Boeing 737-800 är designat för att flyga kort- och medeldistansrutter och har plats för 189 passagerare. För mer information om Norwegian besök www.norwegian.se

 

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm