Gå direkt till innehåll
Daniel Holmgren blev Norwegians passagerare nummer 1 000 000 som flugit med bolagets långlinjer till och från Stockholm Arlanda
Daniel Holmgren blev Norwegians passagerare nummer 1 000 000 som flugit med bolagets långlinjer till och från Stockholm Arlanda

Pressmeddelande -

En miljon passagerare har flugit med Norwegians långlinjer via Stockholm Arlanda

Idag firar Norwegian att hela en miljon passagerare har flugit på bolagets långlinjer till och från Stockholm sedan långdistansverksamheten startade 2013. Norwegian trafikerar idag sju linjer mellan Stockholm och USA och Thailand och är därmed det flygbolag som har flest långlinjedestinationer direkt från Arlanda.

Norwegian hälsar idag passagerare nummer 1 000 000 som har flugit med Norwegians långlinjer på Stockholm Arlanda välkommen ombord. Bolagets långdistansverksamhet i Sverige startade i maj 2013 då första direktflyget gick till New York. Idag erbjuder Norwegian sju långdistanslinjer till USA och Thailand direkt från Stockholm vilket innebär att Norwegian är det flygbolag som har flest reguljära långlinjedestinationer från Arlanda. Totalt erbjuder bolaget nu hela 42 långdistanslinjer mellan USA och Europa och Thailand.

– Att en miljon resenärer redan har flugit med Norwegians långlinjer till och från Stockholm är stort och betyder mycket för oss. Vi märker en allt större efterfrågan på våra långlinjer, både bland privatresenärer och affärsresenärer, vilket visar att det finns en stor efterfrågan på prisvärda direktflyg till långlinjedestinationer i moderna och bekväma flygplan, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

– Vi är mycket glada över den starka utvecklingen av den interkontinentala trafiken på Arlanda. Norwegian har spelat en viktig roll i att utveckla tillgängligheten till och från Sverige och vi ser nu med alla nya långlinjer till exempel att allt fler amerikanska besökare har hittat hit, säger Elizabeth Axtelius, Director Aviation Business på Swedavia.

Norwegian är det flygbolag som har haft störst tillväxt på Stockholm Arlanda de senaste åren och det gäller särskilt direktflyg till USA där Norwegian är det flygbolag som erbjuder flest destinationer i USA. De många direktflygen till USA har inte bara bidragit till att fler svenskar reser till USA utan även att fler amerikaner besöker Sverige. Sedan Norwegian började flyga till USA har över 400 000 amerikaner valt att flyga till och från Sverige med Norwegian.

– Inom några år kommer Norwegian ha en långdistansflotta på över 40 stycken 787 Dreamlinerplan vilket innebär att vi kommer att lansera flera nya långlinjer till destinationer som det idag inte finns några direktförbindelser till från Stockholm, fortsätter Ramdahl.

Norwegian överraskade idag passagerare nummer 1 000 000 på bolagets långlinjer på Stockholm Arlanda. Den lycklige vinnaren är Daniel Holmgren som nu är på väg till Los Angeles ombord flight DY7087. Han belönades med en flygresa för två personer i premiumkabin till valfri långlinjedestination från Stockholm.

Norwegians långdistanslinjer direkt från Stockholm Arlanda:
Stockholm (ARN) – New York (JFK)
Stockholm (ARN) – Fort Lauderdale (FLL)
Stockholm (ARN) – Las Vegas (LAS)

Stockholm (ARN) – Puerto Rico (SJU)
Stockholm (ARN) – Oakland/ San Francisco (OAK)
Stockholm (ARN) – Los Angeles (LAX)

Stockholm (ARN) – Bangkok (BKK)

Kontakt för media
:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen. Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 5 500 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 110 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm