Gå direkt till innehåll
Fler direktlinjer till Kanarieöarna: Norwegian lanserar direktflyg Stockholm – Lanzarote

Pressmeddelande -

Fler direktlinjer till Kanarieöarna: Norwegian lanserar direktflyg Stockholm – Lanzarote

Kanarieöarna har i decennier varit en av svenskarnas mest populära resmål. För att möta kundernas efterfrågan lanserar Norwegian direktflyg mellan Stockholm och Lanzarote med start 13 december. Förutom en ny direktlinje till Lanzarote ökar bolaget även kapaciteten mellan Göteborg och Gran Canaria från två till tre avgångar per vecka med start 11 december.

– Våra flyg till Gran Canaria och Teneriffa är väldigt populära så vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder ytterligare en destination i form av direktflyg till Arecife på Lanzarote, samtidigt som vi ökar kapaciteten mellan Göteborg och Las Palmas på Gran Canaria. Vi hoppas att våra utökade direktlinjer gör att fler får möjlighet att resa till Kanarieöarna, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian.  

Sedan flera år tillbaka har Norwegian direktflyg från både Stockholm och Göteborg till Gran Canaria och Teneriffa. Förra året lanserade bolaget även direktlinjer till Gran Canaria från Karlstad, Umeå och Malmö.

Stockholm–Lanzarote
Direktflygen mellan Stockholm och Lanzarote kommer att gå en gång i veckan, på fredagar, med start 13 december.

Göteborg–Las Palmas
Antalet direktflyg mellan Göteborg och Gran Canaria utökas från två till tre dagar i veckan. Från och med 11 december går flygen på måndagar, onsdagar och lördagar.  

Biljetter till Lanzarote och Gran Canaria går att köpa på www.norwegian.com.
Biljetter från 699 kronor/enkel resa.

För ytterligare information:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Informationschef Norwegian +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är Skandinavien näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren. Under 2012 transporterade bolaget 17,7 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 382 linjer till 121 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Asien. Bolaget har ca 3000 anställda och en flygplansflotta bestående av 75 flygplan (ajuni 2013). Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 277 fabriksnya flygplan av typen Boeing 737-800 MAX och Airbus A320neo. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänligaste flygplansflotta. Norwegian var det första flygbolaget att erbjuda WiFi ombord på flygningar inom Europa. I juni 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. En undersökning där flygpassagerarna själva bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen.För mer information besök www.norwegian.com

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm