Open skies
Följ Norwegian

Författaren Roald Dahl blir den första britten som pryder ett av Norwegians flygplan

Pressmeddelande   •   Sep 13, 2016 13:29 CEST

Författaren Roald Dahl avbildad på ett Norwegianplan

Författaren Roald Dahl blir den första britten som pryder stjärtfenan på ett av Norwegians flygplan. Roald Dahl som växte upp i England och vars föräldrar var från Norge, är känd över hela världen för sina barnböcker.

- Att vi nu för första gången får en brittisk personlighet som blir avbildad på ett av våra flygplan är ett resultat av vår starka närvaro och våra planer på fortsatt expansion i Storbritannien. Roald Dahl har genom sina böcker inspirerat både barn och vuxna i generationer och det är en ära för oss att få ha den världskände och folkkäre författaren på ett av våra flygplan, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Roald Dahl kommer att pryda stjärtfenan på ett av bolagets nya Boeing 737-800.

Varje år flyger Norwegian tre miljoner brittiska passagerare till över 40 destinationer från London Gatwick, Manchester, Edinburgh och Birmingham.

De berömda personligheter som blir avbildade på Norwegians flygplan har alla stått för förändringar, utmanat normer och inspirerat andra. Exempel på andra personligheter som pryder flygplanen är norska Roald Amundsen, svenska Greta Garbo, danska Karen Blixen, finska Minna Canth och spanska Christopher Columbus.

Om Roald Dahl
Roald Dahl föddes i Cardiff 1916 och i år är det författarens 100-årsjubileum. Föräldrarna var båda ursprungligen från Norge. Han blev framför allt känd för barnböckerna ”Kalle och chokladfabriken”, ”Häxorna” och ”Matilda”. Roald Dahl var pilot under andra världskriget och flygplan har varit ett genomgående tema genom författarskapet, särskilt i böckerna ”James och jättepersikan” och ”Minipinnarna”.

Kontakt för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709-89 05 18
Norwegians pressnummer, tel: +47 815 11 816

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjätte största i världen.
Bolaget erbjuder idag närmare 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.