Gå direkt till innehåll
Första direktflyget mellan Stockholm och Las Vegas har lyft

Pressmeddelande -

Första direktflyget mellan Stockholm och Las Vegas har lyft

Idag lyfte första direktflyget någonsin mellan Stockholm och Las Vegas. Norwegian är det första och enda flygbolaget som flyger direkt till Las Vegas från Stockholm.

I eftermiddags lyfte första direktflyget mellan Stockholm Arlanda och Las Vegas McCarran International Airport i delstaten Nevada. Även Köpenhamn får direktflyg till Las Vegas med start 10 november. Las Vegas kallas ofta för världens underhållningsstad nummer ett. Staden lockar över 40 miljoner besökare varje år och är känd för sina casinon, spektakulära byggnader, fina restauranger, shower och glittrande nattliv. Från Las Vegas kan man även ta sig till fantastiska naturupplevelser som Grand Canyon, Lake Mead, Valley of Fire och mycket mer.

– Vi är glada över att erbjuda direktflyg mellan Stockholm och Las Vegas samt mellan Köpenhamn och Las Vegas. Norwegians långlinjer är väldigt populära och det finns en stor efterfrågan på prisvärda flygbiljetter till långväga destinationer, säger Thomas Ramdahl, Kommersiell Direktör på Norwegian.

Sträckan mellan Stockholm (ARN) och Las Vegas (LAS) kommer att gå en gång i veckan, på lördagar. Sträckan mellan Köpenhamn (CPH) och Las Vegas (LAS) kommer också att gå en gång i veckan, på tisdagar. Nästa vecka är det premiär för ännu en långlinjedestination från Stockholm. Den 3 november går första direktflyget till Puerto Rico i Karibien. Det innebär att Norwegian erbjuder direktflyg till sex destinationer i USA bara från Stockholm. Norwegian är därmed det flygbolag som erbjuder flest direktlinjer till USA från Sverige.

Norwegian har idag åtta Dreamlinerplan som trafikerar långlinjer mellan Europa och USA och mellan Skandinavien och Asien. År 2020 kommer Norwegian att ha en långdistansflotta på 38 Dreamlinerplan.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm