Open skies
Följ Norwegian

Första direktflyget mellan Stockholm och Orlando invigdes idag

Pressmeddelande   •   Okt 29, 2018 23:22 CET

Norwegians crew inför första flygningen från Arlanda till Orlando. Foto: Frida Weberg /Swedavia

Idag firades det allra första direktflyget mellan Stockholm och Orlando, Planet lyfte från Arlanda under eftermiddagen idag. Med direktflyg till både Orlando och Fort Lauderdale/Miami från Stockholm Arlanda blir det ännu lättare att upptäcka allt som finns att se och uppleva i Florida.

Orlando är en av världens mest populära turistdestinationer och lockar med stort utbud av underhållningsparker, golfklubbar och shopping. Men det är även en bra destination att utgå från om man vill upptäcka mer av allt som Florida har att erbjuda.

– Vi är glada över att första direktlinjen mellan Stockholm och Orlando har haft premiär idag. Med den här nya linjen erbjuder Norwegian två destinationer i Florida med direktflyg från Stockholm vilket innebär att man till exempel kan flyga till Orlando på utresan, bila runt i Florida för att sedan flyga hem från Fort Lauderdale i moderna och bränsleeffektiva flygplan, säger Thomas Ramdahl, EVP Commercial på Norwegian.

Den nya direktlinjen mellan Stockholm Arlanda och Orlando trafikeras två gånger i veckan, på måndagar och fredagar.

Norwegians flygningar till USA
Norwegians transatlantiska linjer blir allt fler och idag trafikerar bolaget över 60 linjer mellan Europa och USA. Från Stockholm Arlanda flyger Norwegian direkt till New York, Fort Lauderdale, Los Angeles (sommar) och Oakland San Francisco (sommar). Via London Gatwick kan resenärer även flyga till Tampa, Las Vegas, Boston, Austin, Chicago, Denver och Seattle med Norwegian. Norwegian har även direktflyg till USA från Norge, Danmark, Frankrike, Spanien och Italien

Miljöanpassad flygplansflotta
Norwegian har en an världens yngsta och modernaste flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Tack vare den unga flottan har bolaget minskat utsläppen per passagerare med 30 procent sedan 2008 och utsetts till det mest miljöanpassade flygbolaget på transatlantiska linjer av det oberoende miljöinstitutet ICCT (International Council on Clean Transportation).

Kontakt för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 9500 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Under 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.