Open skies
Följ Norwegian

Första direktflyget Stockholm – Los Angeles på väg

Pressmeddelande   •   Mar 02, 2014 17:35 CET

Idag lyfte Norwegians första direktflyg mellan Stockholm och Los Angeles i Kalifornien. Det är första gången någonsin som Sverige får en direktflygning till Los Angeles.

Med röda mattor vid incheckningen på Arlanda och andra festligheter som för tankarna till Los Angeles och Hollywood, blev det ett ordentligt firande inför första direktflyget till Los Angeles.

– De största trafiktillströmningarna går idag mellan Europa och USA så det finns en stor efterfrågan på fler direktflyg. Marknaden för interkontinentala flygningar har länge präglats av dyra biljetter med liten flexibilitet. Med Norwegians satsning på direktflyg mellan Skandinaviens alla huvudstäder och populära resmål i USA blir det inte bara billigare och bekvämare att resa till och från USA, det blir även betydligt snabbare, säger Björn Kjos.

– Redan idag finns ett stort utbyte mellan Sverige och Los Angeles, såväl affärsmässigt som privat. En direktförbindelse innebär att utbytet destinationerna emellan ges möjlighet att växa ytterligare, vilket varit efterlängtad under många år, säger Torborg Chetkovich, koncernchef på Swedavia.

Norwegians nya långdistanslinjer från Stockholm:
Stockholm – Los Angeles med start idag 2 mars 2014
Två gånger i veckan mellan Stockholm (ARN) och Los Angeles (LAX), på onsdagar
och söndagar. Från och med 30 april går det tre flyg i veckan, på måndagar, onsdagar och fredagar.

Stockholm – San Francisco med start 3 maj 2014
Två gånger i veckan mellan Stockholm (ARN) och San Francisco (OAK), på tisdagar och lördagar.

Norwegians övriga långdistanslinjer från Stockholm Arlanda går till New York, Fort Lauderdale och Bangkok.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
Norwegians presstelefon: +47 815 11 816

Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 416 linjer till 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 3 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på 89 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. År 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.