Gå direkt till innehåll
Historiskt stark juli för Norwegian

Pressmeddelande -

Historiskt stark juli för Norwegian

I juli flög 2,3 miljoner passagerare med Norwegian. Kabinfaktorn var på 92,4 procent. Kapaciteten var den högsta hittills i år och 12 procent högre än juli förra året. Stor efterfrågan från reslystna passagerare i Norden under hela månaden bidrog till en historiskt stark juli för Norwegian.

– Juli var en enastående månad för oss med det högsta antalet passagerare hittills i år och mer än 100 000 fler än samma månad förra året. Våra kollegor i luften och på marken har jobbat hårt för att se till att våra passagerarare kommer tryggt fram till sina resmål och så bekvämt som möjligt, trots vissa utmaningar på en del flygplatser runt om i Europa, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Norwegian hade 2 308 417 passagerare i juli, 5 procent fler än samma månad förra året. Kapaciteten (ASK) var 3 712 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 3 430 miljoner säteskilometer. I juli hade Norwegian i genomsnitt 79 flygplan i drift och 99,5 procent av de planerade flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter andel avgångar som går inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var på 73,2 procent i juli. 95,3 procent av alla flygningar landade ändå enligt tidtabell eller inom en timme senare.

Fortsatt stark efterfrågan på flygresor
Bokningssiffrorna fortsätter starkt. I juli bokade många kunder sin flygbiljett nära inpå avresa och den trenden fortsätter in i augusti. Bokningarna i september är också starka.

– Det instabila vädret i Norden har helt klart påverkat den här sommarens resmönster och det har varit en jämn biljettförsäljning under hela juli. Jag är verkligen nöjd med att så många resenärer väljer att flyga med oss den här sommaren, både inrikes, i Norden och i Europa. Jag skulle vilja tacka alla kollegor som har tagit hand om passagerarna under årets mest reseintensiva period. Att vi har flugit med egna flygplan och egen besättning har bidragit till en stabil drift den här sommaren, fortsätter Karlsen.

Norwegian fortsätter att erbjuda ett attraktivt linjenät i Norden samt till storstäder och baddestinationer i Europa under sensommaren och hösten. Norwegians nya direktlinje mellan Tromsö och Köpenhamn har haft en bra start. Biljettförsäljningen till linjen startade i juli och ingår i Norwegians vinterprogram som börjar i slutet av oktober.

Ämnen

Kategorier


Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm