Gå direkt till innehåll
Hit reser svenskar – Norwegian listar de populäraste destinationerna hösten 2022
Hit reser svenskar – Norwegian listar de populäraste destinationerna hösten 2022

Pressmeddelande -

Hit reser svenskar – Norwegian listar de populäraste destinationerna hösten 2022

Med fokus på Norden fortsätter Norwegian att erbjuda ett stort utbud av direktflyg till attraktiva destinationer i Europa. När temperaturen faller är det många som vill ut och resa och Norwegian har tagit fram en lista på de mest populära destinationerna under hösten 2022. Det är Storbritannien, Spanien och Frankrike som lockar mest.

Hösten är en bra period för resande då det kan vara lite lugnare på de mest turistintensiva orterna samtidigt som vädret ofta är behagligt. De mest populära destinationerna bland svenska resenärer under hösten är:

 1. London
 2. Malaga
 3. Alicante
 4. Barcelona
 5. Nice
 6. Rom
 7. Palma
 8. Paris

– Den här hösten är det de klassiska destinationerna i Storbritannien, Spanien och Frankrike som är de mest populära bland svenska resenärer. Efter ett par år med begränsat resande är det många som vill åka tillbaka till sina favoritställen och vi är glada över att kunna erbjuda fler avgångar till de mest populära städerna i Europa, säger Magnus Thome Maursund, EVP Network, Pricing & Optimisation på Norwegian.

För höstlovet specifikt, som infaller vecka 44 (31 oktober – 6 november) är listan snarlik:

 1. London
 2. Malaga
 3. Alicante
 4. Las Palmas
 5. Barcelona
 6. Rom
 7. Nice
 8. Prag

För den som inte har bokat höstresan ännu så flyger Norwegian totalt 223 linjer i Norden under hösten och vintern, varav närmare 40 destinationer direkt från Sverige. Mer information finns på www.norwegian.com

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm