Gå direkt till innehåll
Idag flyger Norwegian ned ett fullastat plan med nödhjälp till Afrika

Pressmeddelande -

Idag flyger Norwegian ned ett fullastat plan med nödhjälp till Afrika

Idag flyger ett fullastat Norwegianplan med nödhjälp till den Centralafrikanska Republiken (CAR). Flygtransporten med livsviktig nödhjälp är ett samarbete mellan UNICEF och Norwegian. I Bangui i CAR har barn och familjer varit hjälplösa offer för en brutal krigföring i över tio månader. 

Norwegian ställer upp med flygplan och besättning för att frakta mediciner och annan nödvändig utrustning till CAR. Förutom att bistå med flygplan och besättning bidrar Norwegian med ytterligare 500 000 norska kronor till hjälpsändningen och insamlingskampanjen ”fyll ett plan” som har pågått sedan augusti i år. I kampanjen uppmanas passagerare och kollegor att delta i biståndsarbetet genom att donera pengar.

Norwegians plan flyger i dag från Oslo till Köpenhamn där all nödhjälp från UNICEF:s centrallager lastas ombord och planet sätter därefter kurs mot flygplatsen Bangui i CAR. UNICEF och Norwegian har samarbetat i många år och gör nu en extra stor insats för en av världens ”bortglömda” kriser där 2,3 millioner barn är i behov av omedelbar hjälp. En miljon människor är på flykt i det inbördeskrigshärjade landet och saknar de mest grundläggande förnödenheterna för att överleva. Våldet mellan de olika grupperingarna är skoningslöst och drabbar inte minst barn.

–Jag vill tacka våra passagerare och kollegor för deras bidrag att hjälpa barnen i CAR genom att skänka pengar till UNICEF:s viktiga arbete och vårt gemensamma projekt ”fyll ett plan”. UNICEF:s och Norwegians målsättning är att fylla varje ledigt utrymme ombord med livsnödvändig utrustning, säger Norwegians VD Björn Kjos.

–Jag vill rikta ett stort tack till Norwegian och deras passagerare som har hjälpt oss att fylla planet med livsviktig nödhjälp. Den här viktiga insatsen gör det möjligt för oss att hjälpa ännu fler barn och ge dem ett värdigare liv, säger UNICEF:s generalsekreterare Bernt G. Apeland, som besökte landet tidigare i år och har sett lidandet på nära håll.

UNICEF är världens största barnrättsorganisation och finns representerat i över 190 länder. Norwegian har samarbetat med UNICEF sedan 2007 och stödjer UNICEF i form av insamlingskampanjer och resestöd.

För mer information:
Norwegian: Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
UNICEF: Truls Brekke + 47 951 07 878


Ämnen

Kategorier


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 417 linjer till 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm