Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Milstolpe: Norwegian fortsätter slå passagerarrekord – över en miljon i juli

Norwegian transporterade cirka 1 050 000 passagerare under juli. Det är en ökning med närmare 150 000 passagerare och motsvarar en tillväxt på 16 procent jämfört med samma månad föregående år. Norwegian slår därmed passagerarrekord för tredje månaden i rad.

- Den positiva trafikutvecklingen vi såg under första halvåret har med fullt tryck följt med in i andra halvåret. Det är en mycket viktig milstolpe för bolaget att vi nu har passerat en-miljon-strecket gällande antal transporterade passagerare under en enskild månad. I en bransch som kämpar med stora utmaningar är det speciellt roligt att se att resenärer i större grad väljer att flyga med Norwegian. Vi ska fortsätta jobba hårt med att göra oss förtjänta av detta även framöver, säger koncernchef Bjørn Kjos.

Föregående passagerarrekord sattes i juni 2009. Under juli månad transporterade Norwegian mer än 70 000 fler passagerare än det tidigare rekordet. En stor del av tillväxten i juli kommer från de nya linjerna i Danmark, där Norwegian nu har 27 linjer, samt från den ökande tillväxten på inrikestrafiken i Norge.

Under juli månad reser många på semester och Norwegians flygningar går i större utsträckning till södra Europa jämfört med resten av året. Från juni till juli ökade antalet resande på Norwegians 80 linjer till Sydeuropa med 74 procent.

Även för de nordnorska linjerna är det högsäsong i juli. Över 130 000 passagerare reste till eller från Nordnorge under perioden. Motsvarande siffra för svenska Norrland var 55 000 passagerare.

Kabinfaktorn för Norwegiankoncernen under juli var 88 procent, 1 procentenhet högre än samma period föregående år. Norwegian har byggt upp en stark position i Skandinavien, vilket reflekteras i den höga kabinfaktorn för både Sverige och Danmark. Kabinfaktorn för Sverige under juli var 91 procent och för Danmark uppgick kabinfaktorn till 92 procent.

Totalt för bolaget uppskattas yielden till 0.59 norska kronor för juli jämfört med 0.57 norska kronor under samma period föregående år.

Regulariteten i juli låg på 99,9 procent och punktligheten på 81 procent. Sommarmånaderna är präglade av många slottrestriktioner i Europa, framför allt i de östliga delarna av Medelhavet där Norwegian har många flygningar. Detta påverkar punktligheten.

För finansiella tabeller, vänligen se bifogad pdf.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Åsa Larsson, Pressansvarig Norwegian Sverige
Mobil: 0735 22 22 42
Karl Peter Gombri, Investor Relations, Norwegian
Mobil: + 47 928 22 969

Bilder finns på: http://www.newsdesk.se/pressroom/norwegian/image/list

 

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm