Gå direkt till innehåll
Närmare 3,5 miljoner passagerare flög med Norwegian i maj

Pressmeddelande -

Närmare 3,5 miljoner passagerare flög med Norwegian i maj

Under maj månad valde närmare 3,5 miljoner passagerare att flyga med Norwegian, en ökning med 17 procent jämfört med samma månad förra året. Norwegians trafiksiffror för maj visar en kapacitetstillväxt på 51 procent. Tillväxten kommer att avta under hösten och 2019.

Totalt reste 3 421 460 passagerare med Norwegian i maj vilket är 497 863 fler än samma månad 2017. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 51 procent och det gjorde även kapacitetstillväxten (ASK). Kabinfaktorn var oförändrad på 86,5 procent.

–Vi har haft en betydande kapacitetstillväxt jämfört med samma månad föregående år och på långdistans har tillväxten varit störst utanför Norden. Trots stor kapacitetsökning fyller vi planen bra vilket betyder att låga priser, nya och mer bekväma flygplan och ett stort linjeutbud attraherar många nya resenärer, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

–Vi har haft en lång period med stark tillväxt och betydande investeringar, bland annat för etablering av nya baser och upplärning av flera tusen nya medarbetare. Strategin har varit att bygga ett starkt, konkurrenskraftigt företag och framöver kommer vi skörda det vi har sått vilket gynnar våra kunder, anställda och aktieägare, fortsätter Kjos.

Norwegian genomförde 99,2 procent av de planlagda flygningarna i maj. Punktligheten var på 77,3 procent och påverkades av flygledarstrejk i Frankrike.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan under 2018. I maj levererades en fabriksny Boeing 787-9 Dreamliner och en 737 MAX 8. Totalt i år får Norwegian leverans av 11 Boeing 787-9 Dreamliner, 12 Boeing 737 MAX 8 och två Boeing 737-800. Med en genomsnittsålder på 3,7 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Se bifogad PDF för fler detaljer.

Kontaktperson för media:
Norwegians pressnummer: +47 815 11 816
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Ämnen


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 9000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Unde 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm