Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Norwegian anställer amerikanska piloter

Norwegian ska anställa amerikanska piloter till långdistansbasen i Fort Lauderdale i Florida. Under de kommande fem åren ska Norwegian sätta ytterligare 31 plan av modellen 787 Dreamliner i internationell trafik vilket innebär att det kommer att skapas många nya pilotjobb både i USA och Europa.

–Ända sedan vi lanserade de första transatlantiska linjer för tre år sedan har vi haft som mål att anställa amerikanska piloter. Under de kommande åren får vi 31 fabriksnya Dreamlinerplan och därför behöver vi många nya piloter som kan flyga våra passagerare. I dag har vi fler amerikanska kabinanställda än något annat icke-amerikanskt flygbolag och vi ser fram emot att bli det första europeiska flygbolaget som anställer amerikanska piloter, säger Asgeir Nyseth, operativ direktör på Norwegian.

Norwegian har i dag närmare 500 amerikanska medarbetare på långdistansbaserna i Fort Lauderdale och New York. 

–Vi satsar mycket på USA och det är ett viktigt led i vår globala strategi. För att kunna fortsätta erbjuda låga priser, skapa nya jobb, säkra befintliga arbetstillfällen och bidra till ekonomisk tillväxt i alla länder vi flyger till, måste vi anställa både piloter och kabinpersonal lokalt och erbjuda konkurrenskraftiga villkor. Den rekryteringsprocess som vi nu påbörjar i USA bidrar till att realisera den globala strategin, fortsätter Nyseth.

För att kunna flyga för Norwegian behöver de amerikanska piloterna ha europeiska certifikat. Bolaget står för kostnader knutna till att konvertera de amerikanska piloternas certifikat.

Norwegian lanserade den första långdistanslinjen mellan Oslo och New York samt mellan Stockholm och New York år 2013. Norwegian erbjuder nu fler direktlinjer mellan Skandinavien och USA än något annat flygbolag. Under 2014 började Norwegian flyga mellan London och USA och i år har bolaget lanserat långlinjer mellan Paris och Barcelona och USA. Norwegian har nu 39 direktflyg mellan Stockholm, Köpenhamn, Oslo, London, Paris, Barcelona och USA. Bolaget flyger dessutom mellan Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Thailand.

I dag har Norwegian långdistansbaser i New York, Fort Lauderdale, London och Bangkok och flyger till nio destinationer i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico och St. Croix. Under vintersäsongen flyger Norwegian även från de franska karibiska öarna Martinique och Guadeloupe till Boston, New York och Baltimore/Washington. Norwegian erbjuder även en linje från Guadeloupe till Fort Lauderdale under vintern.

Kontakt för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen. Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 5 500 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 110 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm