Open skies
Följ Norwegian

Norwegian etablerar ny bas på Teneriffa

Pressmeddelande   •   Okt 28, 2013 13:56 CET

I samband med etableringen av en ny bas utökas det spanska linjenätet med fler destinationer och tätare trafik. Den nya basen vid Tenerife South Airport (TFS) är Norwegians fjärde bas i Spanien tillsammans med Alicante, Malaga och Las Palmas.

– Den nya basen på Teneriffa etableras för att möta den stora efterfrågan på direktflyg till låga priser mellan Europa och den här vackra ön. Vi tror på en stor passagerartillväxt mellan Spanien, Tyskland och Storbritannien. Det fina bemötande på våra linjer mellan Spanien och Norden gör att vi utökar frekvensen på vårt nuvarande linjenät, säger VD Björn Kjos.

Stockholm – Teneriffa
Fram till och med 29 mars 2014 går det tre flyg i veckan mellan Stockholm (ARN) och Teneriffa (TFS), på tisdagar, lördagar och söndagar.

Göteborg – Teneriffa
Fram till och med 25 mars 2014 går det två flyg i veckan mellan Göteborg (GOT) och Teneriffa (TFS), på tisdagar och lördagar.

Nya linjer mellan Spanien och Tyskland
Norwegian öppnar nya linjer mellan Teneriffa och Berlin samt mellan Las Palmas (Gran Canaria) och Berlin. Båda linjerna går två dagar i veckan. I samband med detta utökas antalet avgångar på existerande linjer mellan Malaga och Hamburg, Teneriffa och Hamburg, Malaga och München samt Malaga och Köln.

Nya linjer mellan Malaga och Warszawa
Norwegian öppnar nya linjer mellan Malaga och Warszawa. Sträckan går två gånger i veckan med start 20 februari 2014 och ökar till tre gånger i veckan från april 2014.

Flera linjer mellan Spanien och Storbritannien
Från den 31 januari 2014 flyger Norwegian dagligen mellan Teneriffa och London. Från den14 februari 2014 flyger Norwegian dagligen mellan Malaga och London.

För mer information och för att boka biljetter, vänligen besök http://www.norwegian.com/

Presskontakt
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18


Norwegian Air Shuttle ASA, kommersiellt kallat "Norwegian", är ett lågprisbolag noterat på Oslobörsen. Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Under 2012 transporterade bolaget 18 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 382 linjer till 121 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Asien. Bolaget har cirka 3000 anställda i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Storbritannien, Spanien och Thailand. Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 275 fabriksnya flygplan. Bolaget grundades 1993 och har huvudkontoret i Fornebu, Norge. I juni 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards.  Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Norwegian erbjuder bättre benutrymme än de flesta flygbolag, in-flight WiFi, en av de högsta punktligheterna i världen samt en flotta på 75 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,5 år. För mer information, besök www.norwegian.com