Gå direkt till innehåll
Norwegian etablerar ny bas på Teneriffa

Pressmeddelande -

Norwegian etablerar ny bas på Teneriffa

I samband med etableringen av en ny bas utökas det spanska linjenätet med fler destinationer och tätare trafik. Den nya basen vid Tenerife South Airport (TFS) är Norwegians fjärde bas i Spanien tillsammans med Alicante, Malaga och Las Palmas.

– Den nya basen på Teneriffa etableras för att möta den stora efterfrågan på direktflyg till låga priser mellan Europa och den här vackra ön. Vi tror på en stor passagerartillväxt mellan Spanien, Tyskland och Storbritannien. Det fina bemötande på våra linjer mellan Spanien och Norden gör att vi utökar frekvensen på vårt nuvarande linjenät, säger VD Björn Kjos.

Stockholm – Teneriffa
Fram till och med 29 mars 2014 går det tre flyg i veckan mellan Stockholm (ARN) och Teneriffa (TFS), på tisdagar, lördagar och söndagar.

Göteborg – Teneriffa
Fram till och med 25 mars 2014 går det två flyg i veckan mellan Göteborg (GOT) och Teneriffa (TFS), på tisdagar och lördagar.

Nya linjer mellan Spanien och Tyskland
Norwegian öppnar nya linjer mellan Teneriffa och Berlin samt mellan Las Palmas (Gran Canaria) och Berlin. Båda linjerna går två dagar i veckan. I samband med detta utökas antalet avgångar på existerande linjer mellan Malaga och Hamburg, Teneriffa och Hamburg, Malaga och München samt Malaga och Köln.

Nya linjer mellan Malaga och Warszawa
Norwegian öppnar nya linjer mellan Malaga och Warszawa. Sträckan går två gånger i veckan med start 20 februari 2014 och ökar till tre gånger i veckan från april 2014.

Flera linjer mellan Spanien och Storbritannien
Från den 31 januari 2014 flyger Norwegian dagligen mellan Teneriffa och London. Från den14 februari 2014 flyger Norwegian dagligen mellan Malaga och London.

För mer information och för att boka biljetter, vänligen besök http://www.norwegian.com/

Presskontakt
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18


Ämnen

Kategorier


Norwegian Air Shuttle ASA, kommersiellt kallat "Norwegian", är ett lågprisbolag noterat på Oslobörsen. Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Under 2012 transporterade bolaget 18 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 382 linjer till 121 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Asien. Bolaget har cirka 3000 anställda i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Storbritannien, Spanien och Thailand. Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 275 fabriksnya flygplan. Bolaget grundades 1993 och har huvudkontoret i Fornebu, Norge. I juni 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards.  Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Norwegian erbjuder bättre benutrymme än de flesta flygbolag, in-flight WiFi, en av de högsta punktligheterna i världen samt en flotta på 75 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,5 år. För mer information, besök www.norwegian.com 

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm