Open skies
Följ Norwegian

Norwegian etablerar svenskt drifttillstånd

Pressmeddelande   •   Jul 20, 2018 12:00 CEST

Norwegian har ansökt om operativt drifttillstånd hos Transportstyrelsen i Sverige – en svensk AOC (Air Operator Certificate). Med ett svenskt drifttillstånd får Norwegian ett ännu starkare fotfäste i EU. Det bidrar dessutom till fler möjligheter för ökad tillgänglighet i Sverige och utökade trafikrättigheter i hela Skandinavien.

Norwegian fortsätter att stärka verksamheten både inom och utanför Europa och är idag det femte största lågprisbolaget i världen. Med ett svenskt drifttillstånd stärker bolaget sin närvaro i Skandinavien.

– Sverige ligger strategiskt rätt placerat och med ett svenskt drifttillstånd visar vi att vi tror på utökade möjligheter för Sverige och Arlanda. Med ett starkare fotfäste i Skandinavien hoppas vi på fler trafikrättigheter som gynnar hela Skandinavien i form av fler direktlinjer, fler turister och att fler jobb skapas, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

– Regeringen har ju dessutom tillsatt ett Arlandaråd i syfte att göra Arlanda till Nordens ledande storflygplats. Norwegian har vid ett flertal tillfällen meddelat att vi både kan och vill bidra till detta mål. Flygskatten är dock ett hinder som snarare försvårar än förenklar möjligheten för flygbolag att växa i Sverige så vi hoppas på och mer flygvänlig politik, fortsätter Kjos.

Kontakt för media:
Norwegians pressnummer: +47 815 11 816

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 9500 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Under 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.