Gå direkt till innehåll
Norwegian expanderar på den tyska marknaden – öppnar nya linjer mellan Tyskland och Spanien

Pressmeddelande -

Norwegian expanderar på den tyska marknaden – öppnar nya linjer mellan Tyskland och Spanien

Flygbolaget Norwegian fortsätter den europiska expansionen och kommer i höst att starta nya direktlinjer mellan Hamburg, Köln och München till flera spanska destinationer i höst.

– Expansionen på den tyska marknaden är en del av vår strategi att expandera utanför Norden för att möta den hårda konkurrensen i flygbranschen. Vi ser att tyskarna ofta väljer Norwegian när de flyger till Skandinavien och vi tror att det finns en efterfrågan för ett kvalitetsflygbolag som erbjuder billiga biljettpriser mellan Tyskland och Spanien. Vi ser fram emot att välkomna passagerarna ombord på våra moderna och mer miljövänliga flygplan, säger Norwegians vd Bjørn Kjos.

I slutet av oktober lanserar Norwegian helt nya linjer mellan Tyskland och Spanien och kommer att flyga till Malaga, Alicante, Gran Canaria och Teneriffa från Hamburg och Köln. Från München kommer Norwegian erbjuda flyg till Malaga, Alicante och Teneriffa.

Kraftig expansion
Norwegian är Europas tredje största lågprisflygbolag. Som ett av de snabbast växande flygbolagen i Europa, har bolaget etablerat sig utanför Norden genom att öppna baser i Storbritannien och Spanien. I slutet av maj, kommer Norwegian, som första europeiska lågprisflygbolag att starta långdistansflygningar till USA och Asien från Skandinavien.

Fakta om de nya linjerna:
Försäljningen av biljetter startar tisdagen den 14 maj och de första flygningarna startar i samband med vinterprogrammet i slutet av oktober.

Från Hamburg till:

Malaga  3 avgångar i veckan, enkel biljett från 29 euro
Alicante  3 avgångar i veckan, enkel biljett från 29 euro
Gran Canaria  2 avgångar i veckan, enkel biljett från 49 euro
Teneriffa  2 avgångar i veckan, enkel biljett från 49 euro

Från Köln till:

Malaga  3 avgångar i veckan, enkle biljett från 29 euro
Alicante  2 avgångar i veckan, enkel biljett från 29 euro
Gran Canaria  2 avgång i veckan, enkel biljett från 49 euro
Teneriffa  2 avgångar i veckan, enkel biljett från 49 euro

Från München till:

Malaga  2 avgångar i veckan, enkel biljett från 39 euro
Alicante  2 avgångar i veckan, enkel biljett från 39 euro
Teneriffa  2 avgångar i veckan, enkel biljett från 59 euro

För ytterligare information vänligen kontakta Norwegians Pressetelefon: +47 815 11816

Ämnen

Kategorier


Norwegian är Skandinavien näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren. Under 2012 transporterade bolaget 16 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 331 linjer till 120 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Bolaget har 3000 anställda och en flygplansflotta bestående av 74 flygplan (april 2013). Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 277 fabriksnya flygplan av typen Boeing 737-800 MAX och Airbus A320neo. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänligaste flygplansflotta. Norwegian var det första flygbolaget att erbjuda WiFi ombord på flygningar inom Europa. Under 2013 startar Norwegian långdistanslinjer till USA och Asien från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.  För mer information besök www.norwegian.com

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm