Gå direkt till innehåll
Besättning från Norwegians 737-operation. Foto: Bo Mathiesen
Besättning från Norwegians 737-operation. Foto: Bo Mathiesen

Pressmeddelande -

Norwegian får ännu ett internationellt pris

För andra året i rad har Norwegian korats till Europas bästa lågprisbolag under World Travel Awards.

Utmärkelsen är det sjätte priset som Norwegian har tagit emot hittills i år. World Travel Awards delas ut till de bästa aktörerna inom reseindustrin och det är representanter från branschen som röstar fram sina favoriter.

– Den här utmärkelsen betyder mycket för oss, inte bara för Norwegian som flygbolag utan även för våra engagerade och dedikerade medarbetare som varje dag, året runt jobbar för att våra kunder ska ha en fin upplevelse, både före, under och efter resan. Utmärkelsen visar att nya plan, bra service och låg priser uppskattas stort, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian konkurrerade med flygbolag som Aer Lingus, Air Berlin, EasyJet, Monarch, Ryanair och Vueling i kategorin ”Europas bästa lågprisbolag”.

Sjätte priset hittills under 2016
Det här är det sjätte priset som Norwegian har tagit emot i år:

  • Två SkyTrax Awards i kategorierna “Europas bästa lågprisbolag” och “Världens bästa lågprisbolag på långlinjer”
  • Lojalitetsprogrammet Norwegian Reward utsågs till “Bästa nykomling” av Freddie Awards
  • “Bästa flygbolag i Europa” och ”Bästa inrikes flygbolag i Norge” av Grand Travel Awards

Om World Travel Awards
World Travel Awards etablerades 1993 och är en av de mest erkända prisutdelningarna i resebranschen. Det är representanter från reseindustrin som röstar fram de bästa aktörerna i branschen. Lär mer om priset här: http://www.worldtravelawards.com/

För mer information:
Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709-89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjätte största i världen.
Bolaget erbjuder idag närmare 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm