Open skies
Följ Norwegian

Norwegian får fler avgångar per vecka till Dubai i vinter

Pressmeddelande   •   Maj 27, 2009 13:06 CEST

Till vintern blir det ännu enklare att flyga reguljärt direkt till Dubai. Norwegian ökar kapaciteten från Arlanda från två till tre avgångar i veckan. Även Gardermoen får tre avgångar i veckan. Samtidigt kommer det att finnas transitmöjligheter mellan Stockholm och Oslo vilket ökar antalet resekombinationer ytterligare.

- Efterfrågan på våra biljetter till Dubai har varit över förväntan och vi märkte tidigt att direktlinjen tilltalade både affärs- och privatresenärerna. Det tror vi beror på att allt fler har upptäckt Dubai som ett intressant resemål, säger Åsa Larsson, press- och informationsansvarig Norwegian Sverige.

 

Linjen Arlanda-Dubai och Gardermoen-Dubai trafikeras av Norwegians nya och mer miljövänliga 737-800. Till hösten installeras höghastighetsbredband i flygplanen och Norwegian kommer även inom kort att lansera en ny typ av flygstolar som gör resan bekvämare i form av bättre sittkomfort samt ökat benutrymme.

 

- Vi har gjort allt för att göra resan till Dubai så enkel och bekväm som möjligt. Vi tror på ett ännu större intresse för Dubai än tidigare, speciellt hos våra affärsresenärer nu när det även finns möjligheter att koppla upp sig på Internet ombord, säger Åsa Larsson.

 

De nya avgångarna och transitmöjligheterna mellan Stockholm och Oslo gör också att det går att köpa en så kallad genomgående resa.

 

- Det innebär till exempel att det går att checka igenom bagaget hela vägen med Norwegian, om man skulle vilja flyga från Stockholm via Oslo för att få ännu fler avgångar att välja mellan, säger Åsa Larsson.

 

Biljetterna ligger nu ute till försäljning med ett frånpris på 1349 SEK inklusive skatter och avgifter. Säsongen startar den 25 oktober och från Arlanda avgår direktflygen varje tisdag, torsdag och söndag. Från Gardermoen avgår direktflygen varje måndag, onsdag och fredag.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:
Åsa Larsson, Press- och informationsansvarig Norwegian Sverige.
Mobil: 0735 22 22 42
Email: asa.larsson@norwegian.se

 

Bilder finns på: http://www.newsdesk.se/pressroom/norwegian/image/list

 

Mellan åren 2008 och 2014 byter flygbolaget Norwegian ut sin flygplansflotta. Den består idag av Boeing 737-300 och MD80-plan men byts nu mot 58 nya Boeing 737-800, varav elva redan har levererats. Boeings 737-800 är en av den mest miljövänliga flygplanstypen som finns på marknaden idag. I förhållande till ett MD-flygplan reduceras NOxutsläppen med 43 procent och CO2utsläppen med 33 procent. Norwegian kommer att fasa ut de sista fyra MD-planen i flottan till hösten och kommer därefter endast att flyga med Boeing 737 flygplan.
Boeing 737-800 är designat för att flyga kort- och medeldistansrutter och har plats för 189 passagerare. För mer information om Norwegian besök www.norwegian.se