Open skies
Följ Norwegian

Norwegian får fortsatt förtroende av svenska staten

Pressmeddelande   •   Apr 07, 2011 15:04 CEST

Idag offentliggjordes svenska statens upphandling för utrikesresor från Stockholm och Köpenhamn. Flygbolaget Norwegian fick fortsatt förtroende att flyga svenska statens anställda till destinationer som London, Rom, Köpenhamn, Helsingfors, München och Dubai. Upphandlingen gäller alla statliga myndigheter, verk, högskolor och universitet.

– Svenska staten är en av våra största och viktigaste kunder. Vi är givetvis glada över att de ger oss fortsatt, men framför allt utökat förtroende att flyga deras anställda till ännu fler utrikesdestinationer från Arlanda och Kastrup än tidigare, säger Petteri Olsén, försäljningschef för Norwegian i Sverige.

Det senaste året har svenska statens utrikesresande med Norwegian ökat med över 80 procent.

– Allt fler statliga myndigheter och verk väljer Norwegian som leverantör. Det gläder oss att de är nöjda med vår produkt och de minskade kostnader för tjänsteresor som vi kunnat bidra med under det senaste året, fortsätter Petteri Olsén.

De anställda inom svenska staten kan välja att flyga med Norwegian till destinationer som Köpenhamn, Oslo, Helsingfors, Aten, Barcelona, Nice, Rom, Sarajevo, Genevé, Larnaca/Cypern, London, München, Budapest och Dubai från Stockholm-Arlanda.

Norwegian vann även resor från Köpenhamn till Oslo, Helsingfors, Amsterdam, Budapest, Krakow, London, Paris, Prag, Aten, Barcelona, Nice, Zagreb, Genevé, Larnaca/Cypern, Rom och Dublin.

Bakgrund
Försvarsmakten Logistik (FMLOG) är upphandlingsansvarig myndighet avseende
flygresor inom ramen för den statliga inköpssamordningen (SFS 1998:796). Denna upphandling berör utrikesresor från Sverige och Köpenhamn. Avtalet träder i kraft 2011-06-01 och fram till 2012-05-31 med optioner om förlängning med 1 år, dvs. längst tom 2013-05-31.

För mer information
Petteri Olsén, Försäljningschef         +46 735 22 22 12
Åsa Larsson, Pressansvarig              +46 735 22 22 42

Bilder finns på: http://www.newsdesk.se/pressroom/norwegian/image/list  

Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren och erbjuder 238 linjer till 98 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Norwegian transporterade nära 13 miljoner passagerare under 2010, har 2 500 anställda och en flygplansflotta bestående av 57 flygplan (april 2011). 73 ny Boeing 737-800W levereras mellan 2008 och 2014 och innebär att Norwegian kommer att ha den mest moderna, effektiva och mest miljövänliga flygflottan i kommersiell drift när alla flygplan är på plats. För mer information besök www.norwegian.com