Open skies
Följ Norwegian

Norwegian får fyra stjärnor i ny internationell utmärkelse

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2018 10:08 CEST

Norwegian long haul crew

I årets Airline Passengers Experience Association (APEX) har flygpassagerare från hela världen rankat Norwegian som ett fyrstjärnigt flygbolag. Fyra stjärnor är den högsta rankingen som ett lågprisbolag kan få.

Över en miljon flygningar och 500 flygbolag har rankats i årets APEX-utmärkelse. Norwegian var ett av tio lågprisbolag runt om i världen som fick fyra stjärnor.

–Det är en stor ära att bli rankad som ett fyrstjärnigt flygbolag av passagerare som har rest med oss. Jag vill tacka alla våra 10 000 medarbetare från Bangkok i öst till Los Angeles i väst som varje dag gör sitt yttersta för att våra kunder ska få en så bra reseupplevelse som möjligt, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Hittills i år har Norwegian fått hela 13 priser. Se hela listan här.

Om APEX:
APEX rankar flygbolag över hela världen med hjälp av omdömen från passagerarna själva. Flygbolagen delas in i tre kategorier: Globala flygbolag, regionala flygbolag och lågprisbolag. Över en miljon flygningar och 500 flygbolag har utvärderats mellan 1 juli 2017 och 30 juni 2018.. Passagerarna rankar flygbolagen generellt samt i fyra underkategorier: Komfort, service ombord, mat och dryck samt underhållning och WiFi ombord. Fyra stjärnor är den högsta rankingen som ett lågprisbolag kan få.

Kontakt för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Mail: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Mobil: 0709 89 05 18

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 9500 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Under 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.