Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Norwegian får jubileumsflyg från Boeing

Norwegian har idag fått Boeings 1000:e flygplan av modellen 737. Norwegian har den största flygplansflottan i Europa med Sky Interior vilket ger ökad komfort, behagligare belysning samt bättre plats för handbagage.

Norwegian har i dag fått två splitternya Boeing 737-800 levererade vilka blir flygbolagets 69:e och 70:e flygplan i den modellen. Ett av de två nya flygplanen, med registreringsnummer LN-NGU, är ett jubileumsflygplan då det är flygplanstillverkaren Boeings 1000:e flygplan som levereras med Sky Interior. Norwegian har nu den största flygplansflottan i Europa med Sky Interior och den sjätte största i världen.

Nya och mer miljövänliga flygplan
Med dagens leverans har Norwegian fått fyra av totalt 14 stycken fabriksnya flygplan av modellen
737-800 som ska levereras under 2014. Norwegians flygplansflotta har en genomsnittlig ålder på 4,8 år vilket gör den till en av de mest moderna och miljöanpassade i Europa.

Om Sky Interior
Sedan år 2010 levereras alla Boeings 737-800 modeller med Sky Interior till Norwegian och flygbolaget var även en av Boeings ”launch customers” för den nya interiören. Sky Interior erbjuder bättre förvaring med större bagagehyllor, flera belysningsmöjligheter och ökad
bekvämlighet i form av extra benutrymme. Läs mer om Sky Interior här.här.

Kontaktperson:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18 

Ämnen

Taggar


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 413 linjer till 128 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 3 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på 89 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. År 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm