Gå direkt till innehåll
Norwegians VD Bjørn Kjos på Helsingfors-Vanda flygplats tillsammans med passagerare nummer 10 000 000
Norwegians VD Bjørn Kjos på Helsingfors-Vanda flygplats tillsammans med passagerare nummer 10 000 000

Pressmeddelande -

Norwegian firar att tio miljoner passagerare har rest med bolaget via Helsingfors – lanserar två nya linjer

Hela tio miljoner passagerare har flugit med Norwegian via Helsingfors-Vanda sedan bolaget började trafikera flygplatsen 2010. För att fira detta besöker Norwegians VD Bjørn Kjos Helsingfors-Vanda idag och lanserar samtidigt två nya linjer: Amsterdam och Pristina.

Hela tio miljoner passagerare har flugit med Norwegian till och från Helsingfors-Vanda flygplats sedan starten 2010. I samband med dagens markering besöker Norwegians VD Bjørn Kjos flygplatsen och lanserar Amsterdam och Pristina som två nya linjer från Helsingfors-Vanda. De båda huvudstäderna i Holland respektive Kosovo kommer att börja trafikeras till våren 2017.

Med de nya destinationerna erbjuder Norwegian närmare 40 linjer direkt från Helsingfors. Med goda förbindelser via Skandinavien har finska resenärer tillgång till 140 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien.

– Att vi idag når tio miljoner passagerare här i Helsingfors är en milstolpe och visar att våra passagerare uppskattar våra nya, moderna flygplan med hög komfort till låga priser. Det är glädjande att i samband med markeringen även kunna lansera de nya destinationerna Amsterdam och Pristina som båda har ett rikt utbud av kultur och sevärdheter, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Norwegian överraskade idag passagerare nummer 10 000 000 på Helsingfors flygplats. Jenna Jokela som är på väg till Teneriffa får två tur- och returbiljetter i Premiumkabin till valfri långlinjedestination.

– Våra varmaste gratulationer till att Norwegian idag firar tio miljoner passagerare på Helsingfors-Vanda. Att Bjorn Kjos är här och att vi dessutom får två nya linjer till Amsterdam och Pristina, är något vi är väldigt glada över. Vi kommer göra vad vi kan för att Norwegians linjer ska utvecklas så bra som möjligt och att våra kunder ska ha goda förbindelser ut i världen, säger Finavias VD Kari Savolainen.

Norwegian lanserade de första flygningarna till och från Helsingfors 2010 och har sedan dess utvecklat linjenätet till att omfatta 38 direktflyg till destinationer i Europa och till Dubai i Förenade Arabemiraten. År 2011 öppnade Norwegian en bas på flygplatsen. Norwegian flyger även inrikes mellan Helsingfors och Ivalo, Kittilä, Uleåborg (Oulu) och Rovaniemi. Dessutom flyger Norwegian mellan Rovaniemi och London Gatwick samt mellan Uleåborg (Oulu) och Las Palmas och södra Teneriffa på Kanarieöarna.

Om de nya linjerna
Helsingfors – Amsterdam kommer att trafikeras två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar med start 20 april 2017. Introduktionspris från 299 kronor per enkel resa.

Helsingfors – Pristina kommer att trafikeras en gång i veckan, på torsdagar med start 22 juni 2017. Introduktionspris från 499 kronor per enkel resa. Biljetter finns nu till försäljning på Norwegians hemsida.

Norwegian är idag det sjätte största lågprisbolaget i världen som erbjuder närmare 450 linjer. Med en genomsnittsålder på 3,6 år har Norwegian en av de mest moderna och miljöanpassade flygplansflottorna i världen.

För mer information:
Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen. Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 5 500 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 110 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm