Open skies
Följ Norwegian

Norwegian firar första flygningen mellan Frankrike och USA

Pressmeddelande   •   Jul 29, 2016 21:05 CEST

Norwegians internationella expansion fortsätter. Sent i går kväll lyfte en fullbokad Dreamliner för första gången från New York till Paris och idag flyger bolaget för första gången från Paris till New York. De kommande dagarna lanseras även flygningar mellan Paris och Los Angeles samt mellan Paris och Fort Lauderdale. Efterfrågan har varit stor på båda sidor Atlanten.


Norwegians långdistanslinjer mellan Frankrike och USA har nu börjat. På fredag kväll lyfte en fullbokad Dreamliner från Paris (CDG) för första gången. Det är den första av totalt tre långdistanslinjer som bolaget har lanserat mellan Frankrike och USA. Imorgon startar Norwegians flygningar mellan Paris och Los Angeles och 4 augusti börjar flygningar mellan Paris och Fort Lauderdale i Florida. 

- För att kunna konkurrera globalt i flygbranschen är det viktigt att bygga en robust internationell verksamhet. Vi har i dag en betydande närvaro på London Gatwick och på Kennedyflygplatsen i New York. Med Paris på långdistanskartan kan vi erbjuda ännu fler resenärer på båda sidor Atlanten möjlighet att flyga bekvämt till ett lågt pris. De nya linjerna mellan Paris och USA har hittills tagits emot väldigt bra av både fransmän och amerikaner, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegians har i dag åtta flygplan av modellen Boeing 787-8 Dreamliner och tre av modellen Boeing 787-9 Dreamliner i långdistansflottan. Inom några få år kommer långdistansflottan bestå av 42 Boeing 787 Dreamliner.

Kontakt för media:
Norwegians pressnummer: +47 815 11 816

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjätte största i världen.
Bolaget erbjuder idag närmare 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.