Gå direkt till innehåll
Norwegian fortsätter att växa i USA: Lanserar nya linjer mellan USA och Karibien

Pressmeddelande -

Norwegian fortsätter att växa i USA: Lanserar nya linjer mellan USA och Karibien

Norwegians internationella expansion fortsätter – nu även med nya linjer mellan USA och Karibien. Under vinterhalvåret flyger Norwegian från Boston, Baltimore/ Washington och New York till de karibiska öarna Guadeloupe och Martinique. Norwegian erbjuder nu 31 direktlinjer från USA. Bara från New York erbjuder Norwegian hela sju direktlinjer och är därmed det största utländska flygbolaget i New York mätt i antal destinationer.

– Vi lanserade direktflyg till och från USA för två år sedan och responsen från amerikanska resenärer på våra låga priser och nya, mer miljövänliga plan har varit fantastisk. Det är därför glädjande att kunna lansera nya exotiska linjer mellan amerikanska fastlandet och de karibiska öarna Guadeloupe och Martinique, säger Norwegians VD Björn Kjos.

–Vi kommer att fortsätta att satsa på USA, både med nya linjer samt etablering av flera amerikanska baser, fortsätter Kjos.

De nya linjerna ger även Norwegians passagerare från Europa möjlighet att till exempel kombinera storstadssemester i New York med exotiska Kariben. Norwegian erbjuder redan direktflyg från de skandinaviska huvudstäderna och London till den karibiska ön Puerto Rico och från Köpenhamn även till karibiska St. Croix. Utöver dessa linjer erbjuder Norwegian flera andra destinationer i USA. Läs mer här.

En spännande möjlighet för Norwegians piloter och kabinanställda i Europa
Det är Norwegians nya Boeing 737-800-plan med gratis WiFi som ska trafikera de nya linjerna mellan USA och Karibien. Norwegian blir därmed det enda flygbolaget som erbjuder gratis WiFi mellan USA och Karibien

Norwegians piloter och kabinanställda i Europa får nu möjlighet att arbeta på bolagets tillfälliga baser i Guadeloupe och Martinique under vintermånaderna. Rekrytering av piloter och kabinpersonal till baserna i Karibien påbörjas omgående. Kaptener, styrmän och kabinanställda från Norwegians Europaverksamhet (Norden, Storbritannien och Spanien) med möjlighet till uppehåll utomlands i fyra månader uppmanas att söka.

Information om de nya linjerna
Norwegians nya linjer mellan USA och Karibien startar i början av december med tre flyg i veckan från New York (JFK) tillbåde Guadeloupes Pointe-à-Pitre InternationalAirport (PTP) och Martinique Aimé Césaire International Airport (FDF).

Norwegian kommer att flyga två gånger i veckan från både Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI) och Boston Logan International Airport (BOS) till Guadeloupe och Martinique.

Om Martinique och GuadeloupeMartinique och Guadeloupe tillhör den franska delen av Karibien. Båda öarna är franskt territorium och är därmed en del av EU. Språket är franska och valutan euro. Öarna anses vara två av de vackraste i området och har betydligt färre turister än andra öar i Karibien.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson 0709 89 05 18
Norwegians presstelefon: + 47 815 11 816

Ämnen


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 99 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år. De tre senaste åren; 2013, 2014 och 2015 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Förra året tog Norwegian även hem tre priser i det prestigefyllda Passenger Choice Awards för bästa flygbolag i Europa, “best Inflight Connectivity and Communications” för gratis Wi-Fi ombord och pris för sin unika karttjänst ombord på Dreamlinerplanen. Dessutom utsågs Norwegian 2014 till Europas bästa lågprisbolag av AirlineRatings.com för andra året i rad. 
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm