Gå direkt till innehåll
Norwegian fortsätter flyga mellan USA och Karibien

Pressmeddelande -

Norwegian fortsätter flyga mellan USA och Karibien

Norwegian förlänger linjerna mellan USA och de karibiska öarna Guadeloupe och Martinique. Det innebär att resenärer från Skandinavien även kommande vinter kan kombinera storstadssemester på den amerikanska östkusten med exotiska Karibien.

Efter den framgångsrika vintersäsongen med flyg mellan USA och Karibien väljer Norwegian att fortsätta med linjerna även nästa vinter, istället för att parkera flygplanen som många andra flygbolag gör under lågsäsong. Därmed kan passagerare som reser till New York, Boston och Baltimore/Washington kommande vinter enkelt kombinera storstadssemester med sol och bad i Karibien.

– Vi är glada över att kunna ge resenärer möjlighet att flyga mellan USA och Karibien även nästa vinter. Det har varit stor efterfrågan på dessa linjer bland amerikaner, bland de som bor permanent på öarna och bland resenärer från Europa, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

På grund av stor efterfrågan förlänger Norwegian årets säsong till och med april och startar nästa säsong en månad tidigare (november).

Norwegian är det enda flygbolaget som erbjuder gratis WiFi mellan USA och Karibien. Förutom Guadeloupe och Martinique flyger bolaget även från Skandinavien och London till karibiska Puerto Rico samt från Köpenhamn till St. Croix.

Ökar i USA
Med 38 direktlinjer mellan USA och Europa är Norwegian det icke-amerikanska flygbolag som erbjuder flest linjer från USA. Förra veckan lanserade bolaget tre nya linjer mellan USA och Paris med start i sommar.

Om Martinique och Guadeloupe
Martinique och Guadeloupe tillhör den franska delen av Karibien. Båda öarna tillhör franskt territorium och därmed en del av EU. Språket som talas är franska och valutan är euro. De båda öarna anses vara två av de vackraste i området och har betydligt färre turister än andra öar i Karibien.

Kontakt för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på knappt fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +46 709 89 05 18
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com