Gå direkt till innehåll
Norwegian fortsätter sin expansion i Norden – lanserar 34 nya linjer

Pressmeddelande -

Norwegian fortsätter sin expansion i Norden – lanserar 34 nya linjer

Norwegian befäster sin position som ett av Nordens största flygbolag och lanserar 34 nya linjer från Sverige, Danmark, Norge, och Finland från mars 2012. Bolaget placerar ytterligare ett flygplan på Arlandabasen och lanserar fyra nya året-runt linjer till Amsterdam, Krakow, Riga och Vasa samt en ny sommarlinje till Korfu. Göteborg/Landvetter får en ny direktlinje till London. I tillägg ökas kapaciteten till 40 existerande destinationer.

– Splitternya och mer miljövänliga flygplan med bättre komfort och gratis internet ombord har visat sig vara en succé bland våra resenärer. Det har avspeglat sig både i ökad kundnöjdhet och växande passagerarantal. Vi är mycket nöjda med den respons vi får från våra kunder vilket gör att vi kontinuerligt letar efter nya och intressanta destinationer att lansera både på inrikes- och utrikesmarknaden, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Förutom att lansera nya direktlinjer ökar Norwegian även kapaciteten till 40 av de mest populära destinationerna i bolagets linjenät.

– Vi är en stark aktör på den nordiska marknaden och ett snabbt växande flygbolag så vi är stolta över att kunna erbjuda så många som 34 nya linjer samt ökad frekvens och längre säsong på befintliga linjer inför 2012. Med ett växande linjenät kan vi också erbjuda mer flexibilitet för våra kunder i form av genomgående resor, fortsätter Kjos.

I samband med sommarprogrammet, placerar Norwegian ett trettonde flygplan på Arlandabasen och ökar antalet linjer i det svenska linjenätet till 63. Sammantaget innebär alla de nya linjerna att Norwegian nu erbjuder närmare 300 linjer från sina baser i Norden till viktiga huvudflygplatser i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

När de nya direktlinjerna startar i mars 2012 kommer 80 procent av Norwegians flygplansflotta vara utrustade med gratis WiFi.

Biljetter till de nya destinationerna kommer att finnas till försäljning på www.norwegian.com från och med den 23 november.

Nya linjer från Sverige
Stockholm: Amsterdam, Korfu, Krakow, Riga och Vasa,
Göteborg: London Gatwick

Nya linjer från Danmark
Köpenhamn: Belgrad, Bratislava, Burgas, Marseille, Milan, Riga, Szczecin,
Ålborg: Berlin

Nya linjer från Norge
Oslo: Ajaccio/Korsika, Andøya, Bratislava, Kiev, Reykjavik, Skiathos
Sandefjord/Torp:
Antalya, Bergen, Berlin, Evenes, Las Palmas, Nice, Palma/Mallorca, Trondheim,
Bergen: Edinburgh
Trondheim: Berlin

Nya linjer från Finland
Helsingfors:
Korfu, Paris, Palma/Mallorca, Rhodos


För mer information:
Åsa Larsson, Pressansvarig Norwegian + 46 735 22 22 42

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren och erbjuder idag 297 linjer till destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Norwegian transporterade 13 miljoner passagerare under 2010, har 2 500 anställda och en flygplansflotta bestående av 59 flygplan (juli 2011). Bolaget fasar löpande in nya flygplan och får fram till 2018 78 nya Boeing 737-800 flygplan levererade direkt från Boeing fabriken. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänliga flygplansflotta. För mer information besök www.norwegian.com

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm