Open skies
Följ Norwegian

Norwegian fortsätter storsatsningen i Sverige

Pressmeddelande   •   Jun 17, 2010 09:00 CEST

Norwegian fortsätter sin storsatsning på den svenska marknaden och dess affärsresenärer då ett nionde flygplan placeras på Stockholmsbasen i september. Det medför att Norwegian den 2 september fördubblar kapaciteten från Stockholm-Arlanda till London och Helsingfors samt ökar från fem till sex dagliga avgångar mellan Stockholm och Köpenhamn.

Norwegian lanserade direktlinjer till London och Helsingfors den 29 april i år. Linjerna har varit nästintill slutsålda under maj månad och det är nu naturligt för bolaget att bygga vidare på den goda respons marknaden visar.

– Vi är mycket nöjda med utvecklingen som vi ser i Sverige. Intresset för Helsingfors och London är stort vilket gör att vi nu ökar flexibiliteten för våra kunder. För att vara en konkurrenskraftig aktör och ett bra alternativ för affärsresenärerna är det viktigt att öka antalet avgångar samtidigt som vi fortsätter hålla låga priser, säger Åsa Larsson pressansvarig för Norwegian.

Från och med den 2 september ökar antalet avgångar till Helsingfors från två till fyra varje måndag-fredag och från två till tre avgångar varje söndag. Londonlinjen som har trafikerats på kvällarna får nu även en tidig morgonavgång varje vardag samt ytterligare en avgång varje söndag. Samtidigt förbättrar bolaget tidtabellen mellan Stockholm och Köpenhamn.

– Vi lägger nu till ytterligare en eftermiddagsavgång på linjen mellan Stockholm och Köpenhamn, vilket ger en betydligt bättre tidtabell för våra affärsresenärer då de får sex avgångar om dagen att välja mellan, säger Åsa Larsson.

Biljetter till Helsingfors kostar 249 kr enkel väg, inklusive skatter och avgifter. Till London och Köpenhamn ligger biljettpriset på 299 kr enkel väg, inklusive skatter och avgifter.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Åsa Larsson, pressansvarig Norwegian
Mobil: 0735-22 22 42 Email: asa.larsson@norwegian.se

Norwegian Air Shuttle ASA, som marknadsförs under varumärket ”Norwegian”, är ett lågprisbolag noterat på Oslobörsen. Bolaget är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det fjärde största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren och erbjuder cirka 238 linjer till 93 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Norwegian transporterade nära 11 miljoner passagerare under 2009, har 2 000 anställda och en flygplansflotta bestående av 52 flygplan. 70 ny Boeing 737-800W levereras mellan 2008 och 2014 och innebär att Norwegian kommer att ha den mest moderna, effektiva och mest miljövänliga flygflottan i kommersiell drift när alla flygplan är på plats. För mer information besök www.norwegian.se

Bifogade filer

PDF-dokument