Gå direkt till innehåll
Norwegian går med i ny europeisk branschorganisation

Pressmeddelande -

Norwegian går med i ny europeisk branschorganisation

Norwegian ansluter sig till den nyligen bildade europeiska branschorganisationen Airlines for Europe (A4E). Syftet med organisationen är att främja initiativ som ökar flygbolagens konkurrenskraft.

– Vi har alltid tyckt att konkurrens är bra eftersom det innebär billigare biljetter och fler valmöjligheter för passagerarna. Att vi nu går med i Airlines for Europe är viktigt eftersom alliansen förenar branschens gemensamma utmaningar över landsgränser och flygbolag, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

I januari bildade Air France-KLM, easyJet, IAG, Lufthansa Group och Ryanair tillsammans Airlines for Europe. Syftet med alliansen är att främja initiativ som ökar flygbolagens konkurrenskraft.

– Airlines for Europe representerar alla europeiska flygbolags intressen. Vi kommer att få fler medlemmar de kommande månaderna och tillsammans kommer vi att kämpa för att främja initiativ som ökar flygbolagens konkurrenskraft som i sin tur resulterar i lägre priser och ökad valfrihet för passagerarna. Jag är otroligt glad över att kunna välkomna Norwegian till A4E, säger Thomas Reynaert, VD för A4E.

Om Airlines for Europe
Airlines for Europe (A4E) är baserat i Bryssel och är Europas nya och största allians för flygbolag. Alliansen bildades i januari 2016 av Air France-KLM, easyJet, IAG, Lufthansa Group och Ryanair. Förutom Norwegian har Finnair nyligen valt att gå med i den nya alliansen.

Kontaktpersoner för media:
Norwegian: Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
Airlines for Europe: Aage Dunhaupt  +49 172 424 0381

Ämnen

Taggar


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på knappt fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +46 709 89 05 18
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com