Gå direkt till innehåll
Norwegian hade 940 000 passagerare i mars

Pressmeddelande -

Norwegian hade 940 000 passagerare i mars

Norwegians trafiksiffror för mars visar en positiv utveckling med växande antal passagerare och en kabinfaktor på över 80 procent. Den senaste tiden har företaget återöppnat flera baser och direktlinjer i Europa och fortsätter att öka kapaciteten fram mot sommaren.

– Vi är särskilt nöjda med att kabinfaktorn håller sig över 80 procent, trots att vi satt in väsentligt mer kapacitet i mars. Bokningssifforna visar en mycket god utveckling den senaste perioden och vi är mycket glada att se att den uppåtgående trenden på marknaden fortsätter. Vid påsk är det stor reseaktivitet och många fulla flyg. Mot sommaren återöppnar och introducerar vi nya resmål där våra kunder kan välja bland närmare 280 rutter i Europa, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian.

Norwegian hade 940 149 passagerare i mars, jämfört med 71 399 i mars 2021. Kabinfaktorn var 80,3 procent. Kapaciteten (ASK) var 1 485 miljoner sittkilometer, medan den faktiska passagerartrafiken (RPK) var 1 193 miljoner sittkilometer. I mars hade Norwegian i genomsnitt 48 flyg i drift och 99,4 procent av reguljärflygen genomfördes. Punktligheten var 90,1 procent.

I sommarprogrammet planeras det för närmare 280 rutter till populära destinationer i Europa och Norwegian kommer ha omkring 70 flygplan i drift. Denna vecka tog företaget bort kravet om att använda munskydd ombord på alla flygningar.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm