Open skies
Följ Norwegian

Norwegian har återigen utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistans och till Europas bästa lågprisbolag

Pressmeddelande   •   Jun 20, 2017 13:44 CEST

Norwegians kommersiella direktör Thomas Ramdahl, styrelseordförande Bjørn Kise och medarbetare från Norwegians baser i Paris, Oslo och London har idag tagit emot priserna under Paris Air Show.

Passagerare från hela världen har korat Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistans för tredje året i rad samt bästa lågprisbolag i Europa för femte året i rad vid årets SkyTrax World Airline Awards.

SkyTrax World Airline Awardsär den mest prestigefyllda och erkända prisutdelningen i flygbranschen. Det är passagerarna själva som röstar fram vinnarna.

– Att få de här utmärkelserna i år igen betyder väldigt mycket för alla oss på Norwegian. Jag vill rikta ett stort tack till alla våra passagerare runt om i världen som har röstat på Norwegian. Det här hade aldrig varit möjligt utan alla våra engagerade medarbetare som varje dag tar hand om våra passagerare. Det är glädjande att våra helt nya flygplan, vår goda service och våra låga priser uppskattas av kunderna. Vi ska fortsätta göra vårt yttersta för att leverera det som kunderna förväntar sig samtidigt som vi fortsätter att expandera i Europa, USA och andra delar av världen, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegians kommersiella direktör Thomas Ramdahl, styrelseordförande Bjørn Kise och medarbetare från Norwegians baser i Paris, Oslo och London har idag tagit emot priserna under Paris Air Show.

Norwegian bland de 30 bästa i världen
– Norwegian har varit en av de aktörerna i World Airline Awards som de senaste fem åren fortsatt leverera goda resultat. Norwegian har lyckats bibehålla en stark ställning samtidigt som bolaget förbättrat sin position gentemot övriga aktörer. Norwegian är bland de 30 bästa flygbolagen i världen – en fantastisk prestation för ett flygbolag som är i en sådan stark tillväxt, säger Edward Plaisted, VD för SkyTrax.

Om SkyTrax Awards
SkyTrax World AirlineAwards är den mest prestigefyllda och erkända prisutdelningen i flygbranschen. Resande från hela världen deltar varje år i världens största undersökning gällande kundnöjdhet bland flygresenärer. Över 280 flygbolag mäts i undersökningen. Kunderna bedömer allt från upplevelsen vid incheckning, ombordstigning, säteskomfort, renlighet i kabinen, mat, dryck, underhållning och service

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 130 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.