Open skies
Följ Norwegian

Norwegian har fått nytt avtal med Försvarsmakten i Norge

Pressmeddelande   •   Sep 30, 2015 07:00 CEST

Norwegian har fått ett nytt avtal med Försvarsmakten i Norge och får därmed förnyat förtroende i ytterligare fyra år, från och med februari 2016. Försvarsmakten i Norge är idag Norwegians största kund och kontraktet är det största avtalet som flygbolag konkurrerar om i Norge. Det är tredje året i rad som Norwegian vinner anbudet.

- Det betyder mycket för oss att vår i särklass största kund med upp emot 300 000 resor per år är tillfreds med vårt erbjudande och ger oss förnyat förtroende i ytterligare fyra år. Att Försvarsmakten för tredje gången i rad väljer Norwegian tolkar vi som att de uppskattar en kvalitetsprodukt till lågt pris. Vi vet att försvaret har minskat sina resekostnader med ett tresiffrigt miljonbelopp efter att de började flyga med Norwegian och många företag har därför mycket att lära av Försvarsmaktens resepolicy, säger Norwegians försäljningsdirektör Lars Sande som undertecknade kontraktet med Försvarsmakten i Norge.

- För Försvarsmakten är det viktigt med bra flygerbjudande till lågt pris. Under de åtta år som Försvarsmakten har haft avtal med Norwegian har försvarsindustrin uppnått betydande kostnadsbesparingar med ett bra linjenät. Resekostnader inom offentliga sektorn utgör en betydande del och vi anser att vi har ett särskilt ansvar att begränsa våra kostnader för resor så att vi i ännu större grad kan fokusera på viktiga samhällsfrågor, säger Magnus Hansvold, biträdande chef på Försvarsmaktens logistikorganisation FLO Forsyning Driftsanskaffelser.

Avtalet träder i kraft 1 februari 2016 och gäller i två år med möjlighet till två gånger ett års förlängning. Kontraktet omfattar Norwegians linjenät i Norge och har ett bruttovärde på upp till en halv miljard norska kronor. Norwegian vann kontraktet i konkurrens med SAS.

Kontakt för media:
Försäljningsdirektör Lars Sande + 47 911 79 152
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 5 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.