Gå direkt till innehåll
Airbus 320neo
Airbus 320neo

Pressmeddelande -

Norwegian har fått sin första Airbus 320neo

Norwegians helägda dotterbolag Arctic Aviation Assets Ltd (AAA) har fått sin första Airbus 320neo. Det är det första av totalt 70 A320neo flygplan som Norwegian har i beställning. Det är också det första av totalt 12 flygplan som kommer att leasas ut till flygbolaget HK Express i Hong Kong.

- Vi har nått en viktig milstolpe i dag. Det här är det första av många Airbusplan som bolaget har i beställning och under de kommande åren kommer vi att få många fler. Vi ser fram emot att samarbeta med HK Express och att leverera moderna och bränslesnåla A320neo:s till deras verksamhet, säger Tore Jenssen, chef för AAA.

Norwegian kommer att flyga en större Airbus
Norwegian planerar också att använda Airbusplan i sin verksamhet. Tidigare i år tecknade bolaget ett avtal om leverans av 30 plan av modellen A321 Long Range som är en större flygplansmodell än A320neo och som har en betydligt längre räckvidd. De 30 planen är en del av en stororder på 100 flygplan som ursprungligen undertecknades 2012 och där 30 av dessa konverterades till A321 Long Range tidigare i år. Åtta av dessa plan levereras till AAA under 2019 och de resterande 22 planen levereras under de följande åren.

A321 Long Range är den «single aisle» modell med längst räckvidd i världen och som rymmer cirka 220 passagerare. Planet är dessutom mycket bränsleeffektivt och erbjuder hög passagerarkomfort. Det passar väl in i Norwegians expansionsplaner eftersom planet har en räckvidd som gör det möjligt att öppna linjer mellan till exempel amerikanska östkusten och ett antal flygplatser i Skandinaven och övriga Europa. Det kommer också kunna flyga mellan Skandinavien och delar av Asien samt mellan Europa och nya marknader som Sydamerika.

För mer information:
Chef för Arctic Aviation Assets Ltd, Tore Jenssen, tel: + 353 87 946 1070
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen. Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2016 transporterade Norwegian närmare 30 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 120 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm