Gå direkt till innehåll
Norwegian har mottagit sin första Dreamliner

Pressmeddelande -

Norwegian har mottagit sin första Dreamliner

Norwegians allra första Dreamliner har nu blivit levererad. – Leveransen är en viktig milstolpe i bolagets historia. Jag ser verkligen fram emot att få välkomna våra passagerare ombord. Detta är också ett viktigt steg på vägen mot att befästa vår position på marknaden och säkra bolagets konkurrenskraft i framtiden, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Idag kunde Norwegian äntligen välkomna sin första 787 Dreamliner. Flygplanet kommer att trafikera Norwegians långdistanslinjer mellan Skandinavien och Asien och USA.

– Leveransen är ett viktigt steg på vägen mot att befästa vår position på marknaden och säkra bolagets konkurrenskraft i framtiden. Våra kunder och alla på Norwegian har sett fram emot den här leveransen i flera månader. Jag är övertygad om att våra kunder kommer att uppskatta vårt nya flygplan. Vårt mål är att ha den mest miljövänliga och kostnadseffektiva flygplansflottan, något som Dreamlinern kommer att bidra till, säger Norwegians VD och koncernchef Bjørn Kjos.

– Dagens leverans är en stor händelse för Norwegian, en branschledande aktör på sin marknad. Norwegian får en betydande konkurrensfördel genom att använda det här flygplanet för sina långdistanslinjer, säger Ray Conner, VD på Boeings Commercial Airplanes.

Norwegian kommer att leasa sin första 787 Dreamliner från världens näst största leasingbolag, The International Lease Finance Corporation (ILFC).

– Vi är mycket glada över att få leverera ILFCs första Dreamliner till Norwegian, vår lanseringskund för den här flygplanstypen, säger Henri Courpron, VD på ILFC.

Dreamlinern har många fördelar som kommer bolagets passagerare till godo. Inne i kabinen är det högre luftfuktighet ombord och ett behagligare klimat. Även lufttrycket är högre vilket innebär mindre typiska ”jetlag” symptom så som huvudvärk, torra ögon och svullna ben. Kabinen är luftigare och rymligare och ett system på planet känner av och minskar effekterna av turbulens. Flygplanet är producerat av kompositmaterial och förbrukar 20 procent mindre bränsle än dagens jämförbara flygplan.

Norwegian har för närvarande åtta 787 Dreamliner flygplan på order. Bolaget kommer att använda Dreamlinerflygplanen på sina nya långdistanslinjer mellan Skandinavien och Asien och USA.

Norwegians första Dreamliner är beräknad till att landa på Oslos flygplats Gardemoen på förmiddagen, söndagen den 30 juni.

Se video på hur Norwegians första Dreamliner byggdes här

För ytterligare information vänligen kontakta:
Åsa Larsson, Informationschef Norwegian + 46 735 22 22 42

Ämnen

Kategorier


Norwegian är Skandinavien näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren. Under 2012 transporterade bolaget 17,7 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 382 linjer till 121 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Asien. Bolaget har ca 3000 anställda och en flygplansflotta bestående av 75 flygplan (ajuni 2013). Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 277 fabriksnya flygplan av typen Boeing 737-800 MAX och Airbus A320neo. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänligaste flygplansflotta. Norwegian var det första flygbolaget att erbjuda WiFi ombord på flygningar inom Europa. I juni 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. En undersökning där flygpassagerarna själva bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen.För mer information besök www.norwegian.com

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm