Gå direkt till innehåll
Norwegian Boeing 737-800
Norwegian Boeing 737-800

Pressmeddelande -

Norwegian ingår charteravtal i USA för första gången

Norwegian har för första gången ingått charteravtal i USA. Bolaget ska flyga resenärer för researrangörerna Apple Vacations och Funjet Vacations från USA till Karibien och Mexiko. Charterkontrakten är värda 120 miljoner norska kronor.

Norwegian kommer att basera tre stycken Boeing 737-800 i Milwaukee, Wisconsin och Chicago/Rockford, Illinois som ska flyga till destinationer i Mexiko, Jamaica och Dominikanska republiken med start i december 2016. Kontrakten som är värda 120 miljoner norska kronor innebär att Norwegian kommer att genomföra över 600 charterflygningar från december i år till april nästa år. Norwegian kommer därmed kunna använda flygplanen mer effektivt när det är lågsäsong i Europa.

Förra året lanserade Norwegian för första gången reguljära linjer mellan amerikanska östkusten och Martinique och Guadeloupe under vinterhalvåret med plan som resten av året flyger på bolagets linjer i Europa. Nu utökas detta till att även omfatta chartermarknaden.

– Vi är väldigt nöjda med att utöka vår charterverksamhet till att även omfatta USA. Det här är en ny milstolpe för Norwegian och vi ser fram emot att önska ännu fler amerikaner välkomna ombord på våra nya plan med gratis WiFi, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Kontakt för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson tel: 0709-89 05 18
Norwegians presstelefon tel: +47 815 11 816

Ämnen

Taggar


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjätte största i världen.
Bolaget erbjuder idag närmare 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs för andra året i rad även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefulla och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +46 709 89 05 18
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material