Gå direkt till innehåll
Norwegian ingår nytt charteravtal med TUI

Pressmeddelande -

Norwegian ingår nytt charteravtal med TUI

Norwegian och TUI förlänger samarbetet även den kommande vinter- och sommarsäsongen med flygningar från Skandinavien till destinationer i Europa.

– Vi har ett bra samarbete med TUI och är väldigt glada över fortsatt samarbete även de kommande säsongerna. TUI är Nordens största researrangör och erbjuder resor till många spännande destinationer. Vi fortsätter att förnya flygplansflottan och ser fram emot att välkomna ännu fler passagerare ombord på våra moderna flygplan och se till att de får en bekväm start på semestern, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

TUI är den största charteroperatören som Norwegian samarbetar med och bolagen har samarbetat sedan 2010. Det nyligen undertecknade avtalet gäller för vintersäsongen 2023-2024 och sommarsäsongen 2024.

– Vi är glada över att det mångåriga partnerskapet med Norwegian fortsätter. Precis som TUI är Norwegian en etablerad aktör med högt förtroende bland de skandinaviska resenärerna. Flygresan är ett viktigt fokusområde för oss på TUI och våra kundundersökningar visar att Norwegian gör ett fantastiskt jobb med upplevelsen ombord. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla den bästa semesterupplevelsen för våra kunder. Inte minst till vårt största vinterresmål Kanarieöarna, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI i Norden.

I Sverige flyger Norwegian för TUI från Karlstad och Kalmar till Las Palmas på Gran Canaria och från Stockholm till Catania. I Danmark flyger Norwegian för TUI från Köpenhamn till Palma (Mallorca) och Catania. I Norge flyger Norwegian för TUI från Bergen, Stavanger, Haugesund, Ålesund, Bodø, Evenes, Tromsö, Torp/Sandefjord och Oslo till destinationer på Kanarieöarna, Spanien, Grekland, Cypern, Italien, Bulgarien, Kroatien och Turkiet.

Ämnen


Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm